Ευκαιρίες για φθηνές διακοπές σε δημοφιλείς προορισμούς

Ευκαιρίες για φθηνές διακοπές σε δημοφιλείς προορισμούς

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευκαιρίες για την εξασφάλιση ικανοποιητικών για την εποχή τιμών σε ξενοδοχεία 3 αστέρων ακόμη και στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας προκύπτουν μέσω εξειδικευμένων οnline διαδικτυακών τόπων κρατήσεων, σύμφωνα με σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η «Κ».

Αντίθετα, οι online τιμές σε όσα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων έχουν διαθέσιμες κλίνες κινούνται σε υψηλά επίπεδα για την αγοραστική ικανότητα των Ελλήνων. Σημειώνεται ότι από τα 9.730 ξενοδοχεία που λειτουργούν στην Ελλάδα (στοιχεία 2016) τα 2.472 ανήκουν στην κατηγορία των 3 αστέρων, τα 1.412 στην κατηγορία των 4 αστέρων και τα 444 στην κατηγορία των 5 αστέρων. Αυτό που συνιστούν εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων προς τους Ελληνες, ειδικά φέτος που υπάρχει περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων ξενοδοχείων στην αιχμή της σεζόν λόγω του αυξημένου κύματος ξένων τουριστών, είναι να προχωρήσουν σε ενδελεχή έρευνα πριν κλείσουν το πακέτο των διακοπών τους και να επιδιώξουν την εξασφάλιση της καλύτερης τιμής σε σχέση με την ποιότητα των υπηρεσιών. Για παράδειγμα, αναφέρουν ότι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων μπορεί να προσφέρει το δωμάτιο στην τιμή των 100 ευρώ ανά διανυκτέρευση και να είναι φθηνό για τις υπηρεσίες που προσφέρει στην κατηγορία του. Αντίθετα, ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων που δίνει το δωμάτιο στην τιμή των 70 ευρώ ανά διανυκτέρευση μπορεί να είναι ακριβό αν προσφέρει χαμηλότερου επιπέδου υπηρεσίες σε σχέση με άλλες μονάδες της κατηγορίας του. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και αντίστροφα, αν η τιμή δεν ανταποκρίνεται στις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι οι τιμές διαμορφώνονται με βάση την προσφορά και τη ζήτηση. Για παράδειγμα, ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Αράχωβα που πρόσφερε το δωμάτιο στα 200 ευρώ ανά διανυκτέρευση πριν από τα Χριστούγεννα, τώρα έχει διαμορφώσει την τιμή του στα 80 ευρώ. Αντίστοιχα, ένα ξενοδοχείο στη Μύκονο που προσφέρει το δωμάτιο στα 250 ευρώ ανά διανυκτέρευση αυτήν την εποχή, περί τα τέλη Οκτωβρίου έχει διαμορφώσει την τιμή στα 90 ευρώ. Η έρευνα που πραγματοποίησε η «Κ» αφορά κρατήσεις μεταξύ 17 και 21 Ιουλίου σε ξενοδοχεία 3 αστέρων που βρίσκονται σε δημοφιλείς προορισμούς. Στη Ρόδο για 4 διανυκτερεύσεις 2 ατόμων οι τιμές ξεκινούν από 228 ευρώ, στην Κέρκυρα από 200 ευρώ, στο Ηράκλειο Κρήτης από 200 ευρώ, στην Κω από 160 ευρώ, στη Ζάκυνθο από 311 ευρώ και στη Χαλκιδική από 272 ευρώ.

Εξάλλου, από την έρευνα που πραγματοποίησε η Trivago για τη μέση οnline ξενοδοχειακή τιμή στα εναπομείναντα διαθέσιμα δωμάτια, προκύπτει ότι η Ελλάδα είναι ακριβότερη τον Ιούλιο σε σχέση με την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κύπρο, την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Ειδικότερα, η μέση online τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 13,7% φθάνοντας σε 149 ευρώ από 131 ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι. Βέβαια, οι περισσότερες κρατήσεις έχουν ήδη γίνει στα ξενοδοχεία τους προηγούμενους μήνες σε πολύ χαμηλότερες τιμές βάσει των συμβολαίων που υπογράφηκαν από πέρυσι με τους ξένους tour operators.

Στο μεταξύ, η Tripsta S.Α. ανακοίνωσε ότι το 2016 πραγματοποίησε 1,8 εκατ. κρατήσεις, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 21%. Με συνολικές πωλήσεις άνω των 582 εκατ. ευρώ το 2016 και αύξηση 13,1%, κύρια πηγή εσόδων για τον όμιλο ήταν τα αεροπορικά εισιτήρια. Για το τρέχον έτος στρατηγικοί στόχοι της εταιρείας είναι η μετατροπή της airtickets σε μία πλατφόρμα όπου θα προβάλλεται ποικιλία προϊόντων, καθώς και η ενσωμάτωση του συνδυασμού πολλαπλών μέσων μεταφοράς στα αποτελέσματά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή