ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ούριος άνεμος φύσηξε στα 470

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, οι Μάντης-Καγιαλής, βρίσκονται στην 5η θέση.

Το… χατίρι των ιστιοπλόων έκανε ο θεός Αίολος στα παγκόσμια πρωταθλήματα 470 που άρχισαν χθες στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί στην αρχή να υπήρξε αναβολή στις ιστιοδρομίες, αλλά στη συνέχεια φύσηξε αρκετός αέρας και πραγματοποιήθηκαν από τρεις κούρσες σε άνδρες και γυναίκες. Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, οι Μάντης-Καγιαλής, έχουν από ελληνικής πλευράς την καλύτερη θέση (5οι).

«Η μποκαδούρα έκανε το θαύμα της. Ελπίζουμε να συνεχιστεί έτσι. Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που αγωνίζονται οι αθλητές μας», δήλωσε στην «Κ» ο παλαιός πρωταθλητής κόσμου Ανδρέας Κοσματόπουλος. Τις καλύτερες θέσεις από ελληνικής πλευράς έχουν φέρει οι: 5οι Μάντης – Καγιαλής, 21οι Παπουτσόγλου – Ορφανός, 40οί Γουργιώτης – Μπατσής, 45οι Καζαντής – Δέλλιος. Γυναίκες: 13ες Μπόζη – Κλωναρίδου, 43ες Παγίδα – Στρατηγίου και 56ες Ταβουλάρη – Παπαγεωργίου.

«Φύσηξε όσο αέρας χρειαζόταν για να βγουν τρεις κούρσες. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και ο ανταγωνισμός είναι έντονος. Ο στίβος είναι πολύ καλά στημένος και η επιτροπή έκανε, κατά την πρώτη ημέρα, πολύ καλή δουλειά. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ανάλογος αέρας και τις επόμενες μέρες», μας είπαν οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

Στη διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης υπάρχει ρεκόρ συμμετοχών. Παίρνουν μέρος 142 σκάφη από 36 χώρες. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από 15 πληρώματα (12 ανδρικά, τρία γυναικεία). Ο μεγάλος αριθμός των σκαφών ανάγκασε την επιτροπή των αγώνων να τα χωρίσει σε τέσσερις στόλους (δύο στους άνδρες και δύο στις γυναίκες). Σε ό,τι αφορά τις συμμετοχές, τα παγκόσμια πρωταθλήματα θυμίζουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στον Θερμαϊκό θα βρεθούν μέχρι το Σάββατο σχεδόν όλα τα πληρώματα που διακρίθηκαν στη διοργάνωση της Βραζιλίας.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ