ΟΗΕ για Συρία: Δικαίωμα συμμετοχής των Κούρδων σε μελλοντικό σύνταγμα

ΟΗΕ για Συρία: Δικαίωμα συμμετοχής των Κούρδων σε μελλοντικό σύνταγμα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Κούρδοι της Συρίας δεν θα πρέπει να αγνοηθούν και πρέπει να επιτραπεί στους αντιπροσώπους τους να συμμετάσχουν στη σύνταξη του νέου Συντάγματος της χώρας, δήλωσε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα σε συνέντευξή του που δημοσιέυτηκε σήμερα ημέρα Τρίτη, από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο γύροι συνομιλιών ανάμεσα στις διάφορες ομάδες τις αντιπολίτευσης πάνω σε τεχνικά θέματα που άπτονται του Συντάγματος, σύμφωνα με τους Δυτικούς διπλωμάτες.

Οι Κούρδοι αποτελούν σημαντική εμπλεκόμενη κοινότητα. Οι Κούρδοι της Συρίας θα πρέπει να έχουν δικαιωματικά λόγο στο μελλοντικό Σύνταγμα ή σε αλλαγές στο ισχύον Σύνταγμα, δήλωσε ο ντε Μιστούρα.

Προς το παρόν διεξάγονται συνομιλίες τεχνικού περιεχομένου που έχουν να κάνουν περισσότερο με το πρόγραμμα και τη διαδικασία αλλαγής του Συντάγματος, παρά για το ίδιο το Σύνταγμα. Όταν έρθει η ώρα, θα είναι πολύ δύσκολο να αγνοηθεί η φωνή της κοινότητας των Κούρδων της Συρίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι όταν οι Σύριοι ξεκινήσουν να συνεργάζονται για το μελλοντικό Σύνταγμα της χώρας όλες οι πλευρές και οι συνιστώσες θα συμμετάσχουν και θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη διαδικασία αυτή, τόνισε ο Ντε Μιστούρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή