Πέντε προσφορές για «Ολυμπος Νάουσα»

Πέντε προσφορές για «Ολυμπος Νάουσα»

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε προσφορές κατατέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον διαγωνισμό που διενήργησε η Eurobank Properties για την πώληση του διατηρητέου κτιρίου «Ολυμπος Νάουσα», το οποίο βρίσκεται επί της παραλιακής λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη. Η μείωση της ελάχιστης τιμής προσφοράς στα 4,75 εκατ. ευρώ αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος αγοράς του ακινήτου, καθώς παλαιότερα που είχε βγει σε υψηλότερες τιμές δεν υπήρξαν προσφορές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό είναι και η εταιρεία Λάμψα (ιδιοκτήτρια εταιρεία της μονάδας «Μεγάλη Βρεταννία»), η οποία επιδεικνύει για πρώτη φορά ενεργό ενδιαφέρον για τη δημιουργία ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. Το επόμενο διάστημα, η Eurobank Properties θα ελέγξει τις εγγυητικές επιστολές που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι όμιλοι, με στόχο να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία πώλησης του ακινήτου.

Ελυνε το σταυρόλεξό του εν ώρα υπηρεσίας…

Μια ανάρτηση στο Διαδίκτυο χάλασε την καλή εικόνα της φορολογικής διοίκησης, η οποία έχει επιδοθεί στον έλεγχο των καταστημάτων για να διαπιστωθεί αν εκδίδουν αποδείξεις. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, όπως εντυπωσιακή είναι και η εικόνα υπαλλήλου της εφορίας Ηρακλείου ο οποίος φαίνεται ότι εν ώρα υπηρεσίας έλυνε σταυρόλεξο τη στιγμή που οι φορολογούμενοι περίμεναν να εξυπηρετηθούν. Ο διοικητής της Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής ζήτησε να επιβεβαιωθεί η ακρίβεια του δημοσιεύματος. Στην περίπτωση που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, θα ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

Ειδικούς εκκαθαριστές αναζητεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Ειδικούς εκκαθαριστές για χρηματιστηριακές εταιρείες αναζητεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν σχετικό αίτημα έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2017. Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο ειδικός εκκαθαριστής είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο, με γνώσεις και εμπειρία σε θέματα κεφαλαιαγοράς και επιλέγεται από κατάλογο είκοσι (20) τουλάχιστον προσώπων, ο οποίος καταρτίζεται κάθε χρονιά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Χιλιάδες οδηγοί πέρασαν από τις ασφαλιστικές…

Κατά 319.000 έχει αυξηθεί ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων από τις αρχές του Ιουνίου μέχρι σήμερα, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να αξιοποιήσουν την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών (σ.σ.: η προθεσμία λήγει την Παρασκευή), προκειμένου να ασφαλιστούν και να αποφύγουν το πρόστιμο. Αν και ο αριθμός των «ανασφάλιστων» που είχαν εντοπιστεί ξεπερνούσε το 1 εκατ., διαπιστώθηκε ότι ο πραγματικός αριθμός ήταν κατά πολύ μικρότερος, εξαιτίας των παραλείψεων στην ενημέρωση που είχε το αρχείο του υπουργείου Οικονομικών αλλά και των λαθών που υπήρχαν στα αρχεία των ασφαλιστικών εταιρειών.

Προς ολοκλήρωση η συμφωνία Attica-Aldridge

Τέλη Ιουλίου αρχίζουν να πιάνουν δουλειά στις τέσσερις συστημικές τράπεζες οι μεικτές επιτροπές, με συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Ελλάδος, για τα «κόκκινα δάνεια». Οι επιτροπές θα κάνουν επιτόπιους ελέγχους για να διαπιστώσουν την πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που πρέπει, ως γνωστόν, να μειωθούν κατά 40% έως τα τέλη 2019, με ενδιάμεσους στόχους για κάθε χρόνο έως τότε. Τραπεζικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο στόχος για το 2017, όπως έγινε και το 2016, θα επιτευχθεί γιατί είναι χαμηλός, αλλά ανησυχούν για το 2018 και το 2019, όταν οι απαιτήσεις θα είναι πολύ υψηλές. Στο θέμα αυτό την –θετική– έκπληξη έκανε μία μη συστημική τράπεζα, η Attica Bank, με τη συμφωνία της με τη βρετανική Aldridge. Εφόσον η συμφωνία ολοκληρωθεί, στα τέλη Ιουλίου, τα «κόκκινα δάνειά της» αναμένεται να μειωθούν από το 46% στο 23%. Ο διευθύνων σύμβουλός της Θ. Πανταλάκης έδειξε τον δρόμο, σχολιάζουν με νόημα οι τραπεζικές πηγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή