Στουρνάρας: Νωρίς ακόμη για έξοδο στις αγορές

Στουρνάρας: Νωρίς ακόμη για έξοδο στις αγορές

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να επιστρέψει φέτος στις αγορές ομολόγων, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

«Νομίζω πως είναι λίγο νωρίς», σημείωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου στις αγορές.

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να επικεντρωθεί στις ιδιωτικοποιήσεις, προκειμένου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, όπως τονίζεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Από την πλευρά του. πάντως, το οικονομικό επιτελείο φέρεται να ετοιμάζει έξοδο στις αγορές με μια δοκιμαστική έκδοση ομολόγου, η οποία είναι πιθανό να εκδηλωθεί ίσως και την επόμενη εβδομάδα.

Η έκδοση ομολόγου τόσο σύντομα, αν τελικώς αποφασιστεί, δεν γίνεται μόνο για λόγους πολιτικών εντυπώσεων, αλλά και επειδή αν χαθεί το παράθυρο ευκαιρίας που υπάρχει έως τις 27 Ιουλίου, τότε το επόμενο ανοίγει στην καλύτερη περίπτωση στις αρχές Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή