ΗΠΑ: Η Γερουσία θα καλέσει για κατάθεση τον Ντόναλντ Τραμπ Τζ., μετά τις αποκαλύψεις για επαφές με Ρώσους

ΗΠΑ: Η Γερουσία θα καλέσει για κατάθεση τον Ντόναλντ Τραμπ Τζ., μετά τις αποκαλύψεις για επαφές με Ρώσους

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας σχεδιάζει να καλέσει για κατάθεση τον υιό του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ Τζ., μετά τη δημοσιοποίηση των e-mail που αντάλλαξε με τον Βρετανό εκδότη Ρομπ Γκόλντστοουν σχετικά με τη συνάντησή του με τη Ρωσίδα δικηγόρο Νατάλια Βεσελνίτσκαγια, η οποία θα του έδινε επιβαρυντικά στοιχεία για την Χίλαρι Κλίντον.

Πηγή από το περιβάλλον της Επιτροπής ανέφερε ότι αν και δεν έχει ορισθεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την κατάθεση του Ντόναλντ Τραμπ Τζ. και δεν του έχει σταλεί ακόμη το επίσημο αίτημα, αυτό αναμένεται να γίνει άμεσα.

«Ο γιος μου είναι υψηλής ποιότητας άτομο»

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την υποστήριξή του στον γιο του, τον οποίο χαρακτήρισε «υψηλής ποιότητας άτομο», ενώ επικρότησε την διαφανή του στάση, όπως ανέφερε ανακοίνωσή του, η οποία αναγνώσθηκε από εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου. Η ίδια εκπρόσωπος σχολίασε ότι είναι «γελοίο» να γίνεται λόγος για ψευδορκία και προδοσία σε σχέση με τις επαφές με ρωσικούς παράγοντες. Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη συμφώνησαν ο Λευκός Οίκος να προχωρήσει σε περιορισμένα σχόλια για τα email, εξήγησε η εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μάικ Πενς, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το πολιτικό του γραφείο, δήλωσε άγνοια για τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου με τη Ρωσίδα δικηγόρο. «Ο αντιπρόεδρος δεν ασχολείται με ιστορίες για την εκστρατεία, ιδιαίτερα με αυτές που αφορούν την περίοδο πριν συμμετάσχει σε αυτήν», υπογράμμισε ο εκπρόσωπός του. Ο Μάικ Πενς επιλέχθηκε ως συνυποψήφιος του Τραμπ τον Ιούλιο του 2016, ενώ η συνάντηση έλαβε χώρα στις αρχές Ιουνίου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, από την πλευρά τους, επιχείρησαν να μετριάσουν την βαρύτητα των αποκαλύψεων, χαρακτηρίζοντας υπερβολικές τις αντιδράσεις.

Τέλος, στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο πρώην μάνατζερ της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Ρόμπι Μουκ, μετά την δημοσιοποίηση της αλληλογραφίας του Ντόναλντ Τραμπ Τζ., υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται υπό «σοβαρή εθνική κρίση ασφαλείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή