Τραμπ τζούνιορ: Γουστάρω…

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προτού συναντηθεί με τη Ρωσίδα δικηγόρο Νατάλια Βεσελνίτσκαγια, τον Ιούνιο του 2016, για να παραλάβει ντοκουμέντα που θα εξέθεταν τη Χίλαρι Κλίντον, ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ είχε ενημερωθεί ότι η συνάντηση ήταν μέρος της προσπάθειας της ρωσικής κυβέρνησης να ενισχύει προεκλογικά τον πατέρα του. Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο δεν ενημέρωσε τις αμερικανικές αρχές, αλλά εξέφρασε στον άνθρωπο που μεσολάβησε για τη συνάντηση την αγαλλίασή του («I love it»), αναφερόμενος στη ζημιά που υπολόγιζε ότι θα υποστεί η υποψήφια των Δημοκρατικών.

Τα παραπάνω, απίστευτα κι όμως αληθινά, αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει ο ίδιος ο υιός Τραμπ, ύστερα από σειρά αποκαλυπτικών ρεπορτάζ των New York Times. Την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα μηνύματα που αντάλλαξε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τον Ρομπ Γκόλντστοουν, τον άνθρωπο που μεσολάβησε για τη συνάντηση με τη Βεσελνίτσκαγια.

Στις 3 Ιουνίου, ο Γκόλντστοουν του έστειλε μήνυμα όπου έγραφε: «Ο βασιλικός (εννοούσε γενικός) εισαγγελέας της Ρωσίας… προσφέρθηκε να διαβιβάσει στην εκστρατεία Τραμπ επίσημα ντοκουμέντα και πληροφορίες που θα ενοχοποιήσουν τη Χίλαρι για τις δοσοληψίες της με τη Ρωσία και θα ήταν πολύ χρήσιμα στον πατέρα σου. Πρόκειται προφανώς για πολύ διαβαθμισμένες και ευαίσθητες πληροφορίες, μέρος της υποστήριξης της Ρωσίας και της κυβέρνησής της στον κ. Τραμπ». Δέκα επτά λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση του υιού Τραμπ, που μιλάει από μόνη της: «Ευχαριστώ, Ρομπ, και το εκτιμώ… Αν είναι έτσι όπως τα λες, θα είναι θαυμάσιο, ιδίως αργότερα αυτό το καλοκαίρι».

Η συνάντηση του υιού Τραμπ με τη Βεσελνίτσκαγια όντως πραγματοποιήθηκε έξι μέρες αργότερα στον Πύργο Τραμπ, στη Νέα Υόρκη. Παρόντες ήταν επίσης ο γαμπρός του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Τζάρεντ Κούσνερ και ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Πολ Μάναφορτ. Σύμφωνα με τον υιό Τραμπ, η Ρωσίδα δεν προσέφερε καμία ουσιώδη πληροφορία. Ωστόσο, και μόνο το γεγονός ότι τη δέχθηκε, χωρίς να ενημερώσει τις αμερικανικές αρχές για τη διαφαινόμενη απόπειρα ρωσικής παρέμβασης ασφαλώς θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των εξεταστικών επιτροπών που ερευνούν την πολύκροτη υπόθεση.

Ο Ρομπ Γκόλντστοουν συνδεόταν με τον ιδιαίτερα δημοφιλή στη Ρωσία ποπ σταρ Εμίν Αγκαλάροφ, ο πατέρας του οποίου συνεργάστηκε επιχειρηματικά με τον Ντόναλντ Τραμπ για τη διοργάνωση του διαγωνισμού Miss Universe στη Μόσχα, το 2013. Ηταν ο πατήρ Αγκαλάροφ είναι εκείνος που ενημέρωσε τον Γκόλντστοουν για τις πληροφορίες από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, τις οποίες θα μετέφερε η Βεσελνίτσκαγια. Η τελευταία, με συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο NBC, υποστήριξε ότι δεν έχει κανένα δεσμό με το Κρεμλίνο, ότι η πρωτοβουλία για την επίμαχη συνάντηση ήταν του επιτελείου Τραμπ και όχι δική της και ότι δεν διέθετε καμία επιβαρυντική για τη Χίλαρι Κλίντον πληροφορία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή