Θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος καύσωνας αναμένεται να πλήξει από σήμερα τη χώρα, με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν κατά τόπους τους 40 βαθμούς.

Ο καιρός αναμένεται αίθριος με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχοπτώσεων υπάρχει στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 19 έως 39 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο από 17 έως 37, στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο από 21 έως 40, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 36, στα νησιά Αιγαίου από 20 έως 37.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τόπους στην νότια Κρήτη και τη Ρόδο η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, στο κεντρικό Αιγαίο από 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο από 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 40 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς.

Θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-1

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να καταγραφούν το μεσημέρι στην Καλαμάτα, την Αθήνα και τη Λάρισα.

Κλειστοί το μεσημέρι αρχαιολογικοί χώροι

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι «λόγω του επικείμενου καύσωνα, σήμερα, και για όσες μέρες η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς Κελσίου, οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο θα κλείσουν από τις 13:00 έως και τις 17: 00».

Ειδικότερα, το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται ως εξής: 8:00 έως 13:00 και 17:00 έως 20:00.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή