ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναφορά Πάνου Καμμένου στην εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Διττή έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με αφορμή την πολυσέλιδη αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος σχετικά με το σύνολο της υπόθεσης για το «Noor 1». Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Δημητρίου διαβίβασε ήδη στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά την αναφορά, προκειμένου να ερευνηθούν ποινικά τα καταγγελλόμενα, ενώ παράλληλα η δεύτερη έρευνα αφορά τον εντοπισμό ευθυνών για δικαστικούς λειτουργούς, που ελέγχονται για παραλείψεις σχετικά με τις έρευνες για το ναρκοπλοίο.

Κατά πληροφορίες, στην αναφορά του ο υπουργός περιλαμβάνει νέα στοιχεία που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της υπόθεσης μεταφοράς της μεγαλύτερης ποσότητας ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στη χώρα μας, κατονομάζονται συγκεκριμένα δικαστικοί, ενώ καταγγέλλεται διάπραξη αδικημάτων, μεταξύ των οποίων η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες που διενεργούνται από τον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσο σχετικά με τις καταγγελίες Γιαννουσάκη - Μαρινάκη ότι υπήρξαν πιέσεις προς τον ισοβίτη Ευ. Γιαννουσάκη για να εμπλέξει στην υπόθεση τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να καλέσει σε εξηγήσεις πρόσωπα που έχουν καταγγελθεί για την υπόθεση.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ