Στο ΕΣΡ η επιστολή Παππά για την τιμή εκκίνησης των αδειών

Στο ΕΣΡ η επιστολή Παππά για την τιμή εκκίνησης των αδειών

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, αναμένεται να τεθεί σε πρώτη συζήτηση η επιστολή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά με το ερώτημα για την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού για τις 7 δημοπρατούμενες άδειες τηλεοπτικών προγραμμάτων εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου. Η απάντηση δεν πρόκειται να δοθεί, όπως εκτιμάται, κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα ακολουθήσει και άλλη συνεδρίαση.

Η γνωμοδότηση που θα συνταχθεί από την Αρχή και επί της τιμής εκκίνησης της δημοπρασίας θα αποσταλεί στον υπουργό Ν. Παππά, από τον οποίο αναμένεται η υπογραφή της έτσι ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία για τη δημοπρασία των αδειών. Υπενθυμίζεται πως το περασμένο καλοκαίρι στον διαγωνισμό που διενεργήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ακυρώθηκε ως αντισυνταγματικός η τιμή είχε οριστεί στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ ο πρώτος γύρος της δημοπρασίας ξεκινούσε από 500.000 ευρώ.

Με την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας, μετά και τη δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης της απόφασης για τις 7 άδειες εθνικής εμβέλειας, θα έχουν συμπληρωθεί οι δύο βασικές προϋποθέσεις του νόμου, που προβλέπει τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και της κυβέρνησης. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει ο έλεγχος από το ΕΣΡ του σχεδίου προκήρυξης των 7 αδειών, ώστε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να προχωρήσει στη δημοσίευσή του και να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία της δημοπρασίας όπως ορίζεται από την υφιστάμενη νομοθεσία.

Σε αντίθεση με πέρυσι, η δημοπρασία θα διεξαχθεί το προσεχές διάστημα από το ΕΣΡ, μετά και την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική τη διαδικασία χορήγησης των αδειών από την κυβέρνηση, μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Ν. Παππάς υποστήριξε πως με την απόφαση του ΕΣΡ για τη χορήγηση 7 αδειών εθνικής εμβέλειας περιορίζεται σημαντικά το ενδεχόμενο χορήγησης και θεματικών αδειών. Σήμερα, πάντως, η Digea παραχωρεί συνέντευξη Τύπου με θέμα «Ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα: Παρόν και μέλλον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή