Μέρκελ: Δεν θα σας στείλουμε σπίτι μετά το Brexit

Μέρκελ: Δεν θα σας στείλουμε σπίτι μετά το Brexit

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι Βρετανοί που κατοικούν στην Ε.Ε. δεν πρέπει να φοβούνται ότι θα τους στείλουν σπίτι τους μετά το Brexit, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της χθεσινής της ομιλίας τονίζοντας ότι τα δικαιώματα που χορήγησε η Βρετανία στους κατοίκους από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα ανταποδοθούν στο ακέραιο.

«Τώρα που γνωρίζουμε τι είδους προσφορές πρόκειται να κάνει η Βρετανία προς τους πολίτες της Ε.Ε. που ζουν στη Βρετανία μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτές θα ανταποδοθούν από εμάς», δήλωσε η κυρία Μέρκελ στο πλαίσιο της ομιλίας της προς επιχειρηματίες στη Βαυαρία. Οποιαδήποτε συμφωνία θα απαιτήσει και τη σύμφωνη γνώμη δικαστηρίου προκειμένου να θωρακισθούν τα δικαιώματα των δύο πλευρών, ενώ το ποιο δικαστήριο θα είναι αρμόδιο είναι από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να συζητηθούν πριν από τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. «Η Βρετανία δεν επιθυμεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι θα παραμείνουν μόνο τα βρετανικά δικαστήρια. Το ερώτημα είναι κατά πόσο πρέπει να δημιουργηθούν κάποιοι θεσμοί προκειμένου να επιλυθούν τέτοιου είδους προβλήματα», δήλωσε η κυρία Μέρκελ.

Η Μέρκελ με τον τρόπο αυτό απάντησε στο ερώτημα ενός Βρετανού ο οποίος κατοικεί στη Γερμανία επί 25 χρόνια και ο οποίος τόνισε ότι διαθέτει είκοσι πέντε εργαζομένους στην επιχείρησή του. Η Μέρκελ τού απάντησε ότι αν ήθελε να είναι ασφαλής έπρεπε να αιτηθεί να πάρει τη γερμανική υπηκοότητα. «Επειτα από είκοσι πέντε χρόνια στη Γερμανία δεν πιστεύω να πρέπει να φοβάστε ότι θα σας επιστρέψουμε στο Μπέρμιγχαμ άμεσα» είπε, ενώ το ακροατήριο ξέσπασε σε γέλια και χειροκροτήματα. Tέλος, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι πρέπει να είναι δυνατή η παρακολούθηση των μηνυμάτων προκειμένου να αποτραπούν τρομοκρατικές επιθέσεις τονίζοντας ότι οι κρυπτογραφικές εφαρμογές είναι μείζον πρόβλημα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή