Πρόγραμμα εθελουσίας στα ορυχεία Αμυνταίου

Πρόγραμμα εθελουσίας στα ορυχεία Αμυνταίου

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κίνητρα για την αποχώρηση 113 εργαζομένων από το ορυχείο Αμυνταίου, που υπέστη κατολίσθηση, ενέκρινε χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. Πρόκειται για εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, οι οποίοι μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης έναντι μπόνους 15.000 ευρώ που εφάρμοσε η ΔΕΗ στις αρχές του έτους για την αποχώρηση περίπου 200 εργαζομένων που είχαν συμπληρώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Από τους 560 εργαζόμενους του ορυχείου Αμυνταίου, 200 αποφασίστηκε να μετατεθούν σε άλλα ορυχεία και οι υπόλοιποι να παραμείνουν στο ορυχείο, όπου εξακολουθούν να γίνονται εργασίες για τον εντοπισμό του κοιτάσματος που καταπλακώθηκε και να διερευνηθούν τρόποι απόληψής του. Το χθεσινό Δ.Σ. ενέκρινε επίσης κονδύλι 38 εκατ. ευρώ για την απαλλοτρίωση 3.500 στρεμμάτων στο Νότιο Πεδίο, που τροφοδοτεί τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Δωρεάν παροχή ρεύματος σε ευάλωτους καταναλωτές

Δωρεάν ρεύμα για τους δικαιούχους του εγγυημένου εισοδήματος αναμένεται να ανακοινώσει από την Κοζάνη σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μιλήσει στις 7 το απόγευμα στις εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Μακεδονίας. Το ενδιαφέρον είναι ότι το κόστος αυτής της κοινωνικής παροχής πρώτη φορά δεν θα το χρεωθούν οι καταναλωτές, αλλά το κράτος, μέσω της επιστροφής του ΕΦΚ των καυσίμων για την ηλεκτροπαραγωγή στα νησιά, που κυμαίνονται ετησίως από 150 έως και 250 εκατ. ευρώ.

Η Jumbo επεκτείνει το δίκτυό της στη Ρουμανία

Αλλα 17 καταστήματα στη Ρουμανία, από 8 που διαθέτει σήμερα, σχεδιάζει να ανοίξει ο όμιλος Jumbo έως και το 2022. Εως τον Ιούνιο του 2018 αναμένεται να λειτουργήσουν τρία νέα ιδιόκτητα υπερκαταστήματα στη Ρουμανία, ενώ το ίδιο διάστημα πρόκειται να λειτουργήσει και ένα καινούργιο υπερκατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα. Η έναρξη λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων, η αύξηση των πωλήσεων του υπάρχοντος δικτύου σε Ρουμανία και Βουλγαρία με διψήφιο ρυθμό και η σταθεροποίηση της Ελλάδας και της Κύπρου εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν να αυξηθούν οι πωλήσεις του ομίλου.

Λουκέτο για 48 ώρες σε κυλικείο νοσοκομείου

Και το κυλικείο στο Νοσοκομείο Ρόδου κλείνει για 48 ώρες. Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισαν παραβάσεις που σχετίζονται με τη μη έκδοση αποδείξεων. Στο πέρασμα που έκαναν από το νοσοκομείο διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί 36 αποδείξεις. Προφανώς, όλοι οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι αυτούς δεν θα τους πιάσει η εφορία. Δεν φαίνεται να συμμορφώνονται, παρά το γεγονός ότι καθημερινά ανακοινώνονται αρκετές περιπτώσεις λουκέτων. Μάλιστα, από την Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναφέρουν ότι έως και τα τέλη Αυγούστου οι έλεγχοι θα υπερδιπλασιασθούν.

Αποχωρεί από την προεδρία του ΤΧΣ ο Γιώργος Μιχελής 

Την παραίτησή του στη διάθεση του υπουργού Οικονομικών έθεσε ο πρόεδρος του ΤΧΣ κ. Γιώργος Μιχελής (φωτ.). Ο κ. Μιχελής είχε υποβάλει και πριν από πέντε μήνες την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους, αλλά, λόγω του κενού που υπήρχε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, είχε αναστείλει την απόφασή του, προκειμένου να μην μείνει ακέφαλο το Ταμείο.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, ο κ. Γιώργος Μιχελής, όπως ανακοινώθηκε, θα παραμείνει στη θέση του προέδρου έως την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο πρόεδρο. Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το ΤΧΣ, αρμόδια για να επιλέξει και να προτείνει στον υπουργό Οικονομικών λίστα με υποψηφίους για τη θέση του προέδρου του ΤΧΣ είναι η Επιτροπή Επιλογής. Από αυτή τη λίστα ο υπουργός Οικονομικών διορίζει τον υποψήφιο της επιλογής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή