Σε ταινία του Κλιντ Ιστγουντ ο Ελληνοαμερικανός πεζοναύτης που αφόπλισε τρομοκράτη το 2015

Σε ταινία του Κλιντ Ιστγουντ ο Ελληνοαμερικανός πεζοναύτης που αφόπλισε τρομοκράτη το 2015

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις πραγματικοί ήρωες θα υποδυθούν τον εαυτό τους στη νέα ταινία του Κλιντ 'Ιστγουντ «The 15.17 to Paris», μια ιστορία που αφηγείται την εμπειρία τους, όταν απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση μέσα στην υπερταχεία αμαξοστοιχία Thalys τον Αύγουστο του 2015, η οποία πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βρυξέλλες – Παρίσι. 

Η ταινία είναι μια διασκευή για τον κινηματογράφο του βιβλίου «The 15.17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train and The American Heroes» («Το τραίνο των 15.17 για το Παρίσι: Η αληθινή ιστορία ενός τρομοκράτη, ενός τραίνου και οι αμερικανοί ήρωες»), το οποίο έγραψε ο βετεράνος δημοσιογράφος Τζέφρι Ε. Στερν από κοινού με τους τρεις γενναίους Αμερικανούς. 

Το περιστατικό έλαβε χώρα όταν ο σπουδαστής κολεγίου 'Αντονι Σάντλερ, ο Ελληνοαμερικάνος εθνοφρουρός του Όρεγκον, Άλεκ Σκαρλάτος, και ο αεροπόρος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, Σπένσερ Στόουν, ταξίδευαν σιδηροδρομικώς από τις Βρυξέλλες στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2015. Οι τρεις τους εντόπισαν στο τρένο που είχαν επιβιβαστεί έναν άνδρα, ο οποίος έφερε ένα ΑΚ47 Καλάσνικοφ και ένα μαχαίρι, όντας έτοιμος να πραγματοποιήσει επίθεση στην κινούμενη αμαξοστοιχία, και στη συνέχεια τον ακινητοποίησαν και τον αφόπλισαν, σώζοντας τους 500 επιβάτες που επέβαιναν στο τρένο. Μολαταύτα, ο Στόουν τραυματίστηκε με μαχαίρι στη διάρκεια συμπλοκής με τον επίδοξο δράστη. 

Το περιστατικό καλύφθηκε εκτενώς από τα μέσα ενημέρωσης και οι τρεις άνδρες επαινέθηκαν για τη γενναιότητά τους. Τιμήθηκαν με το μετάλλιο της Γαλλικής Λεγεώνας της Τιμής, την υψηλότερη διάκριση του γαλλικού κράτους και συνάντησαν τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποιός τους αποκάλεσε «τους καλύτερους της Αμερικής».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sacramento Bee, εκτός από τους τρεις γενναίους άνδρες, ρόλους θα ερμηνεύσουν μεταξύ άλλων οι ηθοποιοί Τζένα Φίσερ, Τζούντι Γκριρ και Ρέι Κορασάνι.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή