Αγώνας υψηλής δυσκολίας το εφετινό «Ράλλυ Αιγαίου»

Αγώνας υψηλής δυσκολίας το εφετινό «Ράλλυ Αιγαίου»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιγότερες από 48 ώρες έχουν απομείνει για το ετήσιο ραντεβού των πληρωμάτων του «Ράλλυ Αιγαίου» με το αγαπημένο Αρχιπέλαγος των ποιητών και των ζωγράφων. Οι άνθρωποι του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θάλασσης και τα πληρώματα που θα πάρουν μέρος στον αγώνα έχουν προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο για να συνεχίσουν μία παράδοση 53 ετών. Η ιδιαιτερότητα της εφετινής διοργάνωσης είναι ότι για πρώτη φορά τρεις κάτοχοι ολυμπιακών μεταλλίων άλλων αθλημάτων θα συνδέσουν το όνομά τους με τον θεσμό. Οι ασημένιοι Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη (πόλο) και ο Δημήτρης Μούγιος (κωπηλασία) θα αγωνιστούν, ενώ ο Σπύρος Γιαννιώτης (ασημένιο μετάλλιο στην κολύμβηση) θα δώσει την εκκίνηση.

Τα σκάφη που θα αγωνιστούν στο 54ο Διεθνές Ράλλυ Αιγαίου θα ανοίξουν πανιά το απόγευμα της Παρασκευής (14 Ιουλίου) με προορισμό τη Σύρο. Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα δώσει την εκκίνηση από την πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Σιμιτζόπουλος», η οποία θα συνοδεύει τα ιστιοπλοϊκά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. «Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτή τη χρονιά στον στόλο μας θα έχουμε και Ολυμπιονίκες άλλων αθλημάτων. Αυτή τη χρονιά τα πληρώματα θα δοκιμάσουν τις ναυτικές δυνατότητές τους σε έναν δύσκολο ιστιοπλοϊκό μαραθώνιο, άνω των 300 ν.μ.», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης και αποκάλυψε ότι η Βούλα Κοζομπόλη ζήτησε να αγωνιστεί σε σκάφος που να είναι αγωνιστικό. «Τη ρώτησα εάν θέλει να βρέχεται και μου απάντησε “από παιδί έχω μάθει να βρέχομαι».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών εξέφρασε την ανυπομονησία της να βρεθεί σε συνθήκες πρωταθλητισμού. «Θα τρέξω με το “Alsouma Allianz” με κυβερνήτη τον παλαιό πολίστα Άλφη Γεωργιάδη. Φυσικά και θέλω να… βρέχομαι στο Ράλλυ Αιγαίου γιατί από παιδί έχω μάθει να κάνω πρωταθλητισμό και θέλω να αγωνιστώ σε ένα γρήγορο σκάφος», υπογράμμισε η αθλήτρια, η οποία θα βρει απέναντί της τον Δημήτρη Μούγιο που θα τρέξει με το «Optimum 3». «Πέρσι το σκάφος πρώτευσε στη γενική και αυτό θέλουμε να κάνουμε και εφέτος. Τελείωσα τη σχολή του ΠΟΙΑΘ και έχω σκοπό να συνεχίσω την ιστιοπλοΐα. Με τη συμμετοχή μου στο Ράλλυ Αιγαίου γίνεται ακόμη ένα όνειρό μου πραγματικότητα. Έχω δύο πολύ καλούς ιστιοπλόους κυβερνήτες τους κ.κ. Λιβά και Λάζο από τους οποίους έχω να μάθω πολλά», δήλωσε ο παλαιός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας.       

Η διαδρομή στο «54ο Ράλλυ Αιγαίου» υπερβαίνει τα 300 ν.μ. Τα άλλα δύο νησιά – προορισμοί είναι η Χίος και η Σκύρος. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουλίου με τις απονομές των τροπαίων στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου. Χορηγός επικοινωνίας είναι η «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή