ΚΟΣΜΟΣ

«Απίθανο» να ανανεώσει o Τραμπ τη θητεία της Γέλεν στη Fed

H πρόεδρος της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζάνετ Γέλεν.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Aπίθανο είναι το ενδεχόμενο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να προτείνει για δεύτερη θητεία για την πρόεδρο της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τον ιστότοπο του Politico.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο νυν διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομικών, Γκάρι Κον παρουσιάζεται ως φαβορί στη διαδοχή της θέσης, ενώ πηγές του Politicο στον Λευκό Οίκο, αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών και το Καπιτώλιο κατέστησαν σαφές πως αν ο Κον αποφασίσει ότι θέλει τη θέση, πιθανότατα θα την πάρει. «Και νομίζω ότι την θέλει», σχολίασε εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών. 

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα, παρότι μερικοί Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές εκφράσουν ενδοιασμούς για τον Κον, στο τέλος μάλλον ο ίδιος θα τύχει ευρείας αποδοχής.

Ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση του πρακτρορείου Reuters, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Νάταλι Στρομ σχολίασε πως «ο Γκάρι έχει εστιάσει στις ευθύνες του στο Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικών».

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφερθεί ότι ο Κον ως Δημοκρατικός και πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs, δεν αποτέλεσε μέλος στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ αλλά τον γνώρισε μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Πηγή: REUTERS, POLITICO.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ