Bαρουφάκης: Από το 2012 είχα παρουσιάσει το Plan B

Bαρουφάκης: Από το 2012 είχα παρουσιάσει το Plan B

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και οι απόψεις του έχουν αποδοκιμαστεί επανειλημμένως από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, που τον έχρισε υπουργό Οικονομικών τον Ιανουάριο του 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης εξακολουθεί να τις εμφανίζει ως λύση και μάλιστα σωτήρια για τη χώρα.

Χθες μάλιστα, όχι μόνον υπεραμύνθηκε του περιβόητου παράλληλου συστήματος πληρωμών που είχε εισηγηθεί, αλλά ενδύθηκε και ρόλο συμβούλου του προέδρου της Ν.Δ. «Καλό θα είναι το σύστημα αυτό που είναι άρτια οργανωμένο να το έχει η Ελλάδα, αλλά και ο κ. Μητσοτάκης αν εκλεγεί πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά σε μια ακόμη συνέντευξή του, αυτή τη φορά στο ραδιόφωνο του Alpha. Παράλληλα δε, αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο (προέβλεπε να στηθεί ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών των υπαλλήλων με έναν εικονικό τρόπο μέσω του Taxisnet σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις) το είχε εξηγήσει αναλυτικά στον πρωθυπουργό ήδη από το 2012, υπονοώντας ότι ο κ. Τσίπρας το είχε εγκρίνει τουλάχιστον τρία χρόνια πριν του εμπιστευθεί την κυβερνητική ευθύνη που του ανέθεσε. Δεν αρνήθηκε επιπλέον ότι αυτό ήταν και το περίφημο Plan B, αφήνοντας επιπλέον να εννοηθεί πως, αν είχε εισακουστεί το 2015 και δεν γινόταν το «Οχι» «Ναι» στο δημοψήφισμα, η πορεία της χώρας θα ήταν σαφώς καλύτερη από τη σημερινή.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στη χθεσινή του εμφάνιση ο κ. Βαρουφάκης, εκτός από αμετανόητος, θέλησε να προκαλέσει όσους λένε ότι πρέπει να ελεγχθεί για τις επιλογές του. «Ας γίνει Εξεταστική, ειδικό δικαστήριο ή στρατοδικείο, να μπουν τα χαρτιά στο τραπέζι», είπε και, καθώς γνωρίζει βέβαια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απορρίψει το σχετικό αίτημα της Ν.Δ., την προκάλεσε να τον εξετάσει «στα κομματικά της όργανα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή