Εντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για μίσθωση του πρώην Esperia Palace

Εντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για μίσθωση του πρώην Esperia Palace

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγχώριοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι αναμένεται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό που θα προκηρύξει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης για την ενοικίαση του κτιρίου όπου λειτουργούσε παλαιότερα, στην οδό Σταδίου, το ξενοδοχείο 4 αστέρων Esperia Palace.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι επικεντρώνουν το επενδυτικό τους ενδιαφέρον στο κτίριο για την επαναχρησιμοποίησή του ως πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας. Από την πλευρά του το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ ανέδειξε, κατόπιν διαγωνισμού, την προσφορά του Τεχνικού Γραφείου Μελετών Μαρία Ιωαν. Πίττου ως πλέον συμφέρουσα για τον προσδιορισμό της βέλτιστης ελάχιστης μηνιαίας μισθωτικής αξίας του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του κινητού εξοπλισμού του καθώς και των 4 ανεξάρτητων καταστημάτων του. Στο πλαίσιο του έργου του γραφείου θα εκτιμηθούν οι πιθανές αυξήσεις στην πορεία της μίσθωσης, ο χρόνος και ο τρόπος υποβολής των μισθωμάτων, η χρονική διάρκεια εκμίσθωσης, καθώς και οι απαιτούμενες δυνατές εγγυήσεις που θα πρέπει να ζητήσει ο ΕΦΚΑ από τους υποψήφιους μισθωτές.

Το γραφείο θα προσδιορίσει την κατηγορία του ξενοδοχείου (5 ή 4 αστέρων) στην οποία βάσει των προδιαγραφών και της υφιστάμενης κατάστασης του κτιρίου υπάρχει η δυνατότητα να αδειοδοτηθεί.

Κατά την αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης του ακινήτου θα καταγραφούν και θα κοστολογηθούν οι απαιτούμενες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες αποκατάστασης και συντήρησής του. Σημειώνεται ότι το κτίριο λειτουργούσε ως ξενοδοχείο 4 αστέρων από το 1993 έως και τον Δεκέμβριο του 2010. Με την ολοκλήρωση του έργου του μελετητικού γραφείου θα ανοίξει ο δρόμος για την προκήρυξη από τον ΕΦΚΑ του διαγωνισμού για τη μακροχρόνια ενοικίαση του κτιρίου.

Στο μεταξύ, επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει το τελευταίο διάστημα και η ξενοδοχειακή αγορά της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος χαρακτήρισε πρόσφατα ως διατηρητέο το κέλυφος κτιρίου, ιδιοκτησίας της εταιρείας Καρόλου Τουριστική Α.Ε., που βρίσκεται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα, επέτρεψε τη χρήση του ως τουριστικού καταλύματος και ξενοδοχείου πέραν των επιτρεπόμενων χρήσεων της περιοχής εφόσον δεν βλάπτεται το διατηρητέο κέλυφος. Επίσης, επέτρεψε την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, την ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, καθώς και επεμβάσεις στο κέλυφος για λόγους λειτουργικούς εφόσον δεν αλλοιώνεται ο αρχιτεκτονικός χαρακτήρας και δεν θίγονται τα διατηρητέα στοιχεία του.

Επίσης, η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε και επισήμως, σχετικά με το ξενοδοχείο ιδιοκτησίας της στην Πάτρα, ότι υπεγράφη συμφωνία δικαιόχρησης με τη Marriott International. H μονάδα θα λειτουργεί υπό το σήμα Moxy Hotels της Marriott.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή