Ρωσία: Ποινές κάθειρξης 11 έως 20 ετών για τη δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ

Ρωσία: Ποινές κάθειρξης 11 έως 20 ετών για τη δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πέντε κατηγορούμενοι για τον φόνο του Ρώσου αντιπολιτευόμενου πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ τον Φεβρουάριο του 2015, καταδικάσθηκαν σε ποινές κάθειρξης 11 έως 20 ετών από δικαστήριο της Μόσχας, έπειτα από μια δίκη, η οποία δεν επέτρεψε πάντως να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός και εντολέας των δολοφόνων.

Ο άνδρας που πυροβόλησε τον Μπόρις Νεμτσόφ, ο Ζαούρ Νταντάγεφ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών, ενώ στους τέσσερις συγκατηγορουμένους του, άπαντες καταγόμενους από τις μουσουλμανικές δημοκρατίες της Τσετσενίας και της Ινγκουσετίας, επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 11 έως 19 ετών.

Τον περασμένο μήνα, το ίδιο δικαστήριο είχε κρίνει ενόχους και τους πέντε για τον φόνο του Νεμτσόφ, αλλά σύμμαχοι του δολοφονημένου πολιτικού υποστηρίζουν πως υπήρξε συγκάλυψη στη διάρκεια της έρευνας και πως αυτοί που έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία του δεν έχουν συλληφθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή