Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για το Brexit

Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για το Brexit

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα για την παραμονή της ή μη στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία δημοσιεύει το νομοσχέδιο που θα οδηγήσει στο περίφημο Brexit.

Στόχος του «νομοσχεδίου της Κατάργησης», όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, είναι η μετατροπή πλήθους ευρωπαϊκών νομοθετημάτων σε εσωτερικό δίκαιο μετά την αποχώρηση των Βρετανών από την ΕΕ το Μάρτιο του 2019.

Το νομοσχέδιο θα επιτρέψει στη Βρετανία να αποχωρήσει εξασφαλίζοντας μέγιστη ασφάλεια, συνέχεια και έλεγχο, δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

Το κείμενο αποσκοπεί να καταργήσει, την ημέρα του Brexit, την «Πράξη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων» του 1972 που είχε ενσωματώσει τις ευρωπαϊκές συνθήκες στο βρετανικό εθνικό δίκαιο. Θα επιτρέψει επίσης τη μεταφορά ενός μεγάλου μέρους των ευρωπαϊκών νόμων στο βρετανικό δίκαιο.

Ωστόσο, η μειοψηφική κυβέρνηση των Συντηρητικών αγωνίζεται να περάσει το νομοσχέδιο από το βρετανικό Κοινοβούλιο.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης φοβούνται ότι η κυβέρνηση της χώρας, θα επιδιώξει ν’ αλλάξει τους νόμους χωρίς να ελεγχθούν από νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή