Απλώς παρακολουθεί, δεν εποπτεύει η ΕΤΕπ

Απλώς παρακολουθεί, δεν εποπτεύει η ΕΤΕπ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις για τη συμμετοχή της ΕΤΕπ σε επιτροπή που θα συστήσει η ΔΕΗ για την παρακολούθηση της κατάρτισης του επιχειρησιακού σχεδίου της Επιχείρησης, έδωσαν χθες πηγές της τράπεζας, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το σχετικό δημοσίευμα της «Κ». Αναφέρουν ότι η ΕΤΕπ δεν αναλαμβάνει εποπτικό ρόλο στη ΔΕΗ και διευκρινίζουν: «Η ΕΤΕπ θα συμμετέχει σε επιτροπή που θα συστήσει η ΔΕΗ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017, προκειμένου να παρακολουθεί τις εξελίξεις κατά την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου της Επιχείρησης. Η ΕΤΕπ δεν θα έχει καμία αρμοδιότητα στη λήψη αποφάσεων σχετικά με το επιχειρησιακό σχέδιο, καθώς και σε σχέση με αποφάσεις στο πλαίσιο άσκησης διοίκησης από τη ΔΕΗ». Το ερώτημα είναι ποιος ζήτησε τη σύσταση της επιτροπής. Αυτοβούλως η ΔΕΗ ή η ΕΤΕπ;

Ρευστό 655 εκατ. από εκδόσεις ομολόγων μέσω χρηματιστηρίου

Μετά τη χθεσινή έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του έκτου κατά σειράν εταιρικού ομολόγου που αφορά την Τέρνα Ενεργειακή, συνολικής αξίας 60 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε αυτό τον μήνα ο πρώτος κύκλος έκδοσης εταιρικών ομολόγων στη νεοσύστατη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που συμπλήρωσε έναν χρόνο λειτουργίας. Είχαν προηγηθεί πέντε εταιρικές εκδόσεις το τελευταίο 12μηνο, κατά το οποίο αντλήθηκαν 595 εκατ. ευρώ. Με την έκδοση και του ομολογιακού της Τέρνα Ενεργειακή, τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια έφθασαν τα 655 εκατ. ευρώ και έπεται συνέχεια τον Σεπτέμβριο.

Κρίνεται το επόμενο διάστημα το μέλλον τριών εισηγμένων

Τουλάχιστον σε τρεις εισηγμένες από διαφορετικούς κλάδους αναμένεται να έχουμε σοβαρές εξελίξεις σε επίπεδο ιδιοκτησιακού καθεστώτος το επόμενο διάστημα. Οι τρεις εταιρείες είναι υπερδανεισμένες και καθυστέρησαν να έρθουν σε συμφωνία με τους πιστωτές τους. Ετσι, τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί και οι τράπεζες είναι ένα βήμα πριν προχωρήσουν σε αλλαγές των διοικήσεων, προκειμένου να προετοιμάσουν την πώληση των εταιρειών σε εγχώρια ή ξένα σχήματα που ενδιαφέρονται.

Διαγωνισμός παραγωγής βίντεο για την οικονομία

Μπορείς να εξηγήσεις ένα οικονομικό θέμα με διασκεδαστικό τρόπο; Αυτή είναι η πρόκληση που απευθύνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε νέους από 18 έως 30 ετών, τους οποίους καλεί να φτιάξουν ένα πρωτότυπο βίντεο, παρουσιάζοντας ένα οικονομικό θέμα της επιλογής τους, σχετικό με τις δραστηριότητες της τράπεζας. Το καλύτερο βίντεο θα λάβει χρηματικό έπαθλο αξίας 4.000 ευρώ, αλλά η κριτική επιτροπή μπορεί να αποφασίσει, ανάλογα με την ποιότητα των βίντεο, να απονείμει δεύτερο και τρίτο βραβείο, 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα. Η προθεσμία για την αποστολή των βίντεο είναι η 24η Σεπτεμβρίου 2017.

Πάνω από 5 οι μνηστήρες για το King George

Περισσότερες από 5 μη δεσμευτικού χαρακτήρα προσφορές κατατέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Eurobank για την αγορά του ακινήτου ιδιοκτησίας της επί της πλατείας Συντάγματος, όπου λειτουργεί το πεντάστερο ξενοδοχείο King George. Οπως έχει γράψει η «Κ», μετά το πέρας της διαδικασίας, η Eurobank θα ενημερώσει για το αποτέλεσμα τη Λάμψα Α.Ε. –ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία»–, που έχει ενοικιάσει το Κing George από τις αρχές του 2013. Και αυτό γιατί η Λάμψα Α.Ε. διατηρεί το δικαίωμα εξαγοράς του ξενοδοχείου με την πληρωμή ποσού προς την Eurobank ίσου με την υψηλότερη προσφορά. Αλλωστε, η τράπεζα, στο πλαίσιο πρόσκλησης ενδιαφέροντος, έχει διευκρινίσει ότι «δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση να ολοκληρώσει τη διαδικασία ή να πωλήσει το ακίνητο σε οποιονδήποτε από τους ενδιαφερομένους, και επιφυλάσσει σε αυτήν το δικαίωμα να πωλεί ή να διαθέτει και να εκμεταλλεύεται το ακίνητο με οποιονδήποτε τρόπο, οποτεδήποτε σε οποιονδήποτε και με οποιουσδήποτε όρους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή