«Ο χειμώνας έφθασε» και προμηνύεται… συγκλονιστικός

«Ο χειμώνας έφθασε» και προμηνύεται… συγκλονιστικός

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι μέσα Ιουλίου, αλλά εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον πλανήτη –και φυσικά την Ελλάδα– ζουν σε… χειμωνιάτικους ρυθμούς. Το ρολόι μετράει αντίστροφα μέχρι την Κυριακή 16 Ιουλίου, οπότε θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η σειρά-φαινόμενο «Game of Thrones» με μότο του έβδομου κύκλου το «Winter is here» – «ο χειμώνας έφθασε». Τα τελευταία τρέιλερ που δόθηκαν στη δημοσιότητα προανήγγειλαν συγκλονιστικές στιγμές στα παλάτια, στα φρούρια, στις παγωμένες εκτάσεις, στα βασίλεια και στα πεδία μάχης του Westeros.

Τον τόνο της σεζόν δίνει ο χρησμός της Σάνσα, που ακούγεται να επαναλαμβάνει τη συμβουλή του πατέρα της Νεντ Σταρκ: «Οταν πέφτει το χιόνι και φυσά ο παγωμένος άνεμος, ο μοναχικός λύκος πεθαίνει, αλλά η αγέλη επιζεί». Είναι μια υπενθύμιση ότι όποιος επιλέξει να αγωνιστεί μόνος του για την κυριαρχία στα επτά βασίλεια κινδυνεύει να ηττηθεί στην τελική μάχη για την επιβίωση των ανθρώπων του Westeros ενάντια στους White Walkers. Στην έβδομη σεζόν αναμένεται να λάβει χώρα και η πολυαναμενόμενη επανένωση των Σταρκ, της Σάνσα, της Αρια, του Μπραν, με τον Τζον Σνόου να συμπληρώνει το κάδρο. Η χρονική στιγμή που θα μάθει την αληθινή του καταγωγή παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο. Πάντως μια φράση του ηθοποιού Κιτ Χάρινγκτον στο μεγάλο αφιέρωμα που πραγματοποίησε στο «Game of Thrones» το περιοδικό Τime αφήνει υπόνοιες ότι στα νέα επεισόδια θα σημειωθεί μια συγκλονιστική αλλαγή στον Τζον Σνόου, εξαιτίας όλης της συσσωρευμένης γνώσης και εμπειρίας των προηγούμενων χρόνων.

Συγκεκριμένες αναφορές και δηλώσεις των πρωταγωνιστών αλλά και των δημιουργών της σειράς David Benioff και D.B. Weiss σε αυτό το εκτεταμένο αφιέρωμα έδωσαν τροφή για σκέψη και εικασίες στα μέσα ενημέρωσης και στους φαν της σειράς. Σε μια αποστροφή του λόγου του ο D. B. Weiss αποκάλυψε ότι στα γυρίσματα η Εμίλια Κλαρκ κάθεται στην πλάτη του μηχανικού τέρατος –που θα «μεταμορφωθεί» αργότερα σε έναν από τους δράκους της– επί οκτώ ώρες την ημέρα, για έξι συνεχόμενες εβδομάδες, ενόσω με ανεμιστήρες τής ρίχνουν πάνω της νερό και ψεύτικο χιόνι, τροφοδοτώντας πυρετώδεις συζητήσεις για το αν η Ντενέρις θα βρεθεί στον Βορρά να μάχεται τους White Walkers στο πλευρό του Τζον Σνόου. Το σίγουρο είναι ότι ο στρατός της θα πατήσει στη γη του Westeros και οι στρατιώτες της θα χύσουν αίμα προσπαθώντας να χαράξουν το μονοπάτι της ώς τον Σιδερένιο Θρόνο.

Και αυτή τη φορά έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τη δημιουργική ομάδα της πιο επιτυχημένης σειράς αυτή τη στιγμή παγκοσμίως –προβάλλεται σε 170 χώρες, ενώ 23.000.000 Αμερικανοί είδαν κατά μέσον όρο κάθε επεισόδιο της έκτης σεζόν– να κρατηθούν μυστικές οι εξελίξεις των επτά επεισοδίων που θα μεταδοθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού και να αποφευχθούν οι διαρροές στα μέσα ενημέρωσης και στα social media. Υπάρχουν ωστόσο ασφαλείς πληροφορίες ότι θα παρακολουθήσουμε μία ακόμη επική μάχη, μεγαλύτερη και από τη «Μάχη των μπάσταρδων», που έκλεψε τις εντυπώσεις την περυσινή χρονιά. Τα γυρίσματά της έγιναν σε ένα παλιό νταμάρι στην περιοχή του Μπέλφαστ, για τη μετατροπή του οποίου σε πεδίο μάχης προστέθηκαν 11.000 τ.μ. τσιμέντο και πραγματοποιήθηκαν ειδικές οικολογικές μελέτες. Επίσης το τελευταίο επεισόδιο θα είναι το μεγαλύτερο που έχει μέχρι στιγμής προβληθεί, με διάρκεια 81 λεπτά.

Οταν σε περίπου δύο μήνες μεταδοθεί και το έβδομο από αυτή τη σειρά επεισοδίων του «Game of Thrones» θα απομένουν μόλις έξι ακόμα μέχρι το μεγάλο φινάλε της επικής σειράς, τα οποία ενδέχεται να προβληθούν το 2018 ή το 2019. Οι δημιουργοί David Benioff και D.B. Weiss έχουν δηλώσει ότι γνωρίζουν πώς θα τελειώσει αυτό το συναρπαστικό ταξίδι, έχουν ήδη ολοκληρώσει την πλοκή και έχουν σχεδιάσει κάθε σκηνή του τελευταίου επεισοδίου.

​​Η σειρά «Game of Thrones» προβάλλεται αποκλειστικά από το κανάλι Novacinema 4HD, κάθε Κυριακή στις 4 τα ξημερώματα, ταυτόχρονα με την Αμερική, και σε prime time προβολή κάθε Δευτέρα στις 22.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή