ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Ρωσικής κατασκευής οι αεροστρόβιλοι στην Κριμαία

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αεροστρόβιλοι που εγκαταστάθηκαν στην Κριμαία είναι ρωσικής κατασκευής, μετά την καταγγελία της γερμανικής εταιρείας Siemens ότι δύο τουρμπίνες της παραδόθηκαν στην περιοχή παρά τη θέλησή της και χωρίς να το γνωρίζει.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τουλάχιστον δύο από τους αεροστρόβιλούς της μεταφέρθηκαν παρά τη θέλησή της από τη Ρωσία στην Κριμαία. Μετά την προσάρτηση της χερσονήσου αυτής από τη Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις με βάση τις οποίες απαγορεύεται σε ευρωπαϊκές εταιρείες να παρέχουν ενεργειακή τεχνολογία στην Κριμαία.

Όταν ρωτήθηκε για τη διαμάχη με τη Siemens, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε: «Δεν έχουμε τίποτε να προσθέσουμε σε αυτά που έχουμε πει νωρίτερα. Όντως εγκαθίσταται εκεί (στην Κριμαία) εξοπλισμός που συνδέεται με τον τομέα της ενέργειας. Ο εξοπλισμός αυτός είναι ρωσικής κατασκευής», τόνισε.

Η ίδια η Siemens έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της ρωσικής κρατικής εταιρείας Technopromexport, ζητώντας της να επιστρέψει τις τουρμπίνες στον αρχικό τους προορισμό στη νότια Ρωσία.
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ