Στην καρδιά της θάλασσας

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βυθός εξακολουθεί να σαγηνεύει τον άνθρωπο και να διεγείρει τη φαντασία του. Σκούρος μπλε, βραχώδης σε σημεία, με πολύχρωμα ψάρια και αλλόκοτα, συχνά δύσμορφα πλάσματα, ο πυθμένας της θάλασσας αποτελούσε ανέκαθεν πεδίο επιστημονικής αναζήτησης και πηγή δημιουργικής έκφρασης. Από τον μύθο του Ποσειδώνα και το λογοτεχνικό αριστούργημα του Ιουλίου Βερν «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα» μέχρι το κινηματογραφικό έπος «Η άβυσσος» του Τζέιμς Κάμερον, ο υποθαλάσσιος κόσμος συναγωνίζεται σε μαγεία το Διάστημα. 

Ο διαγωνισμός «Υποβρύχιος φωτογράφος της χρονιάς» είναι ένας διεθνής θεσμός που εγκαινιάστηκε το 1965 στην Αγγλία και γιορτάζει κάθε χρόνο την καλλιτεχνική φωτογράφιση κάτω από την επιφάνεια του νερού, είτε αυτό είναι θάλασσα είτε λίμνες, ποτάμια, ακόμη και πισίνες. Ο πρώτος που τιμήθηκε ποτέ με το βραβείο ήταν ο Βρετανός φωτογράφος Φιλ Σμιθ. Σήμερα παρουσιάζουμε ορισμένους από τους φετινούς νικητές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή