Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν στην Κόρινθο

Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν στην Κόρινθο

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ τραυματίστηκαν χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορίνθου. Καταπλακώθηκαν από την καρότσα ενός τρακτέρ που τους μετέφερε σε δύσβατη περιοχή, κοντά στην εστία της φωτιάς. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου για τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας ενός από αυτούς ήταν σοβαρότερη και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στην Αθήνα. Παρελήφθη από ελικόπτερο Super Puma που τον μετέφερε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Τον σοβαρά τραυματία συνόδευε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Καπέλιος. Η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ μέχρι το τελευταίος φως της ημέρας το έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν δύο αεροσκάφη «Πεζετέλ». Αργά, χθες, το βράδυ η εικόνα από το μέτωπο περιγράφονταν «βελτιωμένη».

Στη Ζάκυνθο, μέσα σε μια εβδομάδα έχουν καεί περίπου 3.000 στρέμματα, κυρίως δασικής έκτασης, από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις Ορθωνιές, στον Αγιο Γεώργιο και στον Σκοπό.

Οι διαδοχικές αυτές πυρκαγιές έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο βρίσκεται ήδη στη Ζάκυνθο και ερευνά για στοιχεία, που να συνδέονται με το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που ασχολούνται με την υπόθεση, εξετάζουν και αξιολογούν όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα, χωρίς να αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που αξιωματικοί της Πυροσβεστικής από την Αθήνα βρίσκονται στη Ζάκυνθο, για να ερευνήσουν τα αίτια πυρκαγιών. Το ίδιο έγινε τόσο το 2007 όσο και το 2012. Τα περιστατικά των πυρκαγιών ήταν πολλά και συχνά, ιδιαίτερα όταν το «επέτρεπαν» οι καιρικές συνθήκες, δηλαδή υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι.

Πρώτες καταγραφές

Σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές που έχουν γίνει, η φωτιά στις Ορθωνιές έκανε στάχτη παραπάνω από 2.500 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές το απόγευμα στον Αγιο Γεώργιο κατέκαψε πάνω από 100 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Επίσης, πριν από λίγες ημέρες, άλλη μία φωτιά στην περιοχή του Σκοπού, κατέκαψε έκταση περίπου 400 στρεμμάτων. Οι τελευταίες φωτιές στη Ζάκυνθο προκάλεσαν μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου ενισχύθηκαν με περισσότερους απο 150 πυροσβέστες που έφθασαν στο νησί ακόμα και από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως επίσης και με 25 οχήματα. Στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών πήραν μέρος 20 εναέρια μέσα.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να συνεδριάσει το περιφερειακό συντονιστικό όργανο προκειμένου να γίνει ένας πρώτος απολογισμός των ζημιών. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να τεθούν σε εφαρμογή προληπτικά μέτρα, με σκοπό να αποτραπούν νέα συμβάντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή