Μαραθώνιες απολογίες για τη δολοφονία στον Λαγανά

Μαραθώνιες απολογίες για τη δολοφονία στον Λαγανά

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις από τους υπόλοιπους τέσσερις εμπλεκομένους στη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον στον Λαγανά Ζακύνθου απολογήθηκαν χθες. Πρόκειται για άτομα σερβικής καταγωγής που κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου. Ενας από αυτούς κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ο τέταρτος θα απολογηθεί σήμερα.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης είχαν προφυλακιστεί οι πέντε πρώτοι από τους εννέα κατηγορουμένους, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Συγκεκριμένα, προφυλακίστηκαν ο 34χρονος ημεδαπός μπάρμαν, ο 32χρονος υπεύθυνος ασφαλείας του καταστήματος που είναι Βρετανός υπήκοος σερβικής καταγωγής, καθώς και τρεις ακόμη υπήκοοι Σερβίας για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του άτυχου Αμερικανού τουρίστα.

Τόσο ο Σέρβος πορτιέρης όσο και ο Ελληνας μπάρμαν υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 22χρονο. Οπως φέρεται να είπαν, δέχθηκαν επίθεση από εκείνον και προσπάθησαν να αμυνθούν. Στόχος τους, όπως υποστήριξαν, ήταν να επαναφέρουν την ηρεμία και την τάξη στο κατάστημα. Ο υπεύθυνος ασφαλείας υποστήριξε ότι δεν τον χτύπησε, ενώ ο μπάρμαν τόνισε πως κινήθηκε εναντίον του για να προστατέψει τον συνάδελφό του. Οπως ισχυρίζονται τόσο ο 32χρονος Σέρβος όσο και ο 34χρονος μπάρμαν του μαγαζιού, κατά τη διάρκεια του καβγά μαζί τους μέσα στο μαγαζί ο 22χρονος ήταν ζωντανός και τα θανάσιμα χτυπήματα προέρχονται από αλλά άτομα τα οποία τον κυνήγησαν στον δρόμο, κάτι που, όπως ισχυρίζεται ο συνήγορος του σεκιούριτι, αποδεικνύεται από το οπτικό προανακριτικό υλικό.

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας του καταστήματος, που είναι στα χέρια της αστυνομίας, έχει καταγραφεί όλο το επεισόδιο του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του Αμερικανού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή