Ιερουσαλήμ: Δύο νεκροί αστυνομικοί από ένοπλη επίθεση

Ιερουσαλήμ: Δύο νεκροί αστυνομικοί από ένοπλη επίθεση

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκροί είναι οι δύο εκ των τριών αστυνομικών που τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν δέχθηκαν τα πυρά τριών Παλαιστίνιων, κοντά στην πιο ιερή τοποθεσία της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε ο αρχηγός της ισραηλινής αστυνομίας.  

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες έφτασαν στο Ορος του Ναού και περπάτησαν κοντά σε μία από τις πύλες της Παλαιάς Πόλης. «Οταν είδαν τους αστυνομικούς πυροβόλησαν εναντίον τους και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με κατεύθυνση την πλατεία των Τεμενών. Ακολούθησε καταδίωξη και οι τρεις τρομοκράτες σκοτώθηκαν από την αστυνομία», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του σώματος Λούμπα Σίμρι.

Βίντεο που μαγνητοσκόπησαν αυτόπτες μάρτυρες με τα κινητά τους τηλέφωνα και τα οποία στη συνέχεια μεταδόθηκαν σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, έχουν αποτυπώσει τη στιγμή που αρκετοί αστυνομικοί κυνηγούν έναν άνδρα και στη συνέχεια τον πυροβολούν, σε μια τοποθεσία ιδιαίτερα δημοφιλή για τους τουρίστες.

Οι ισραηλινές αρχές εργάζονται για να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Η πλατεία των Τεμενών είναι το τρίτο πιο ιερό μέρος για το Ισλάμ. Σε αυτή βρίσκεται και το Τείχος των Δακρύων, το πιο ιερό μέρος για τον Ιουδαϊσμό. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το σοβαρότερο που συμβαίνει εδώ και χρόνια στη συγκεκριμένη τοποθεσία με τη «διττή» ιερότητα.  

Λίγο μετά το συμβάν μεγάλη δύναμη της αστυνομίας απέκλεισε την παλιά πόλη, ενώ ανακοίνωσε ότι έχουν κλείσει όλες οι είσοδοι στην πλατεία των Τεμενών και «δεν θα πραγματοποιηθεί η προσευχή της Παρασκευής».

Καμία οργάνωση δεν έλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς την εξήρε. «Η Χαμάς επαινεί την ηρωική επιχείρηση στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της οργάνωσης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή