Γ. Μπαλάφας: Οι πολίτες μας θεωρούν ευεργέτες

Γ. Μπαλάφας: Οι πολίτες μας θεωρούν ευεργέτες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται, από πλευράς κυβερνητικών στελεχών, οι δηλώσεις που προκαλούν αίσθηση, καθώς είτε ουσιαστικά έρχονται σε αντίθεση με κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης είτε δημιουργούν την εντύπωση ότι η αντίληψη ως προς τις διαθέσεις της κοινωνίας είναι τουλάχιστον προβληματική.

Χθες, μερικούς μήνες μετά τη γνωστή δήλωσή της για τα «γεμιστά» –ως συμβολικό παράδειγμα τρόπου για έξοδο από την κρίση– η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής, ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ του κινήματος που αντιστρατεύεται μέρος του πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής, ως προς τις επιπτώσεις από την ύπαρξη χρεών: «Είχαμε ένα κίνημα μεγάλο και ελπίζω ότι έχουμε ακόμη, κατά των εξώσεων και των δανείων, δηλαδή, για τα δάνεια, τα “κόκκινα” δάνεια και τις εξώσεις», είπε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου. Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μπαλάφας σε συνέντευξή του (ΣKAΪ) υποστήριζε ότι «έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες μας θεωρούν ευεργέτες». Με αφορμή τη μείωση των εισφορών που πληρώνουν οι εν λόγω επαγγελματίες –όπως είπε– τον σταμάτησε οδηγός με μηχανάκι στον δρόμο και του είπε ότι θεωρούν την κυβέρνηση ευεργέτες.

Υπενθυμίζεται ότι αναλόγου περιεχομένου δήλωση είχε κάνει προσφάτως και ο υφυπουργός Εργασίας. Ο κ. Αναστ. Πετρόπουλος είχε ισχυριστεί ότι τον σταματούσαν στον δρόμο ελεύθεροι επαγγελματίες και του ζητούσαν να αυξήσει τις εισφορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή