Στην Grivalia το ιστορικό ακίνητο «Ολυμπος Νάουσα» έναντι 5,46 εκατ.

Στην Grivalia το ιστορικό ακίνητο «Ολυμπος Νάουσα» έναντι 5,46 εκατ.

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο μπουτίκ ξενοδοχείο δυναμικότητας 50 δωματίων θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη με την επένδυση που θα υλοποιήσει το επιχειρηματικό σχήμα Grivalia Hospitality και «Μακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε.» στο ιστορικό διατηρητέο κτίριο «Ολυμπος Νάουσα», το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Νίκης 5.

Το επιχειρηματικό σχήμα αναδείχθηκε πλειοδότης για την εξαγορά του κτιρίου έναντι του ποσού των 5,46 εκατ. ευρώ στον σχετικό διαγωνισμό που διενήργησε η Εurobank. Κατόπιν της ολοκλήρωσης της συναλλαγής, θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την εκκίνηση του έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η επένδυση για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του κτιρίου που θα διατηρήσει τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του θα ανέλθει σε περίπου 7 εκατ. ευρώ. Στο επιχειρηματικό σχήμα συμμετέχει κατά 65% η Grivalia Hospitality και κατά 35% η «Mακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε.». Η συνεργασία των δύο εταιρειών δεν αποκλείεται να συνεχισθεί και στο μέλλον με την υλοποίηση και άλλων επενδυτικών τουριστικών σχεδίων. Στόχος του σχήματος είναι η λειτουργία της μονάδας τη σεζόν του 2019. Τη διαχείριση του εξαώροφου, όπως θα διαμορφωθεί, ξενοδοχείου θα αναλάβει η «Μακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε.». Το ακίνητο της Θεσσαλονίκης αποτελεί τη δεύτερη επενδυτική τοποθέτηση της Grivalia Hospitality εντός του 2017 και την πρώτη επί ελληνικού εδάφους. Από τη πλευρά της, η «Μακεδονικά Ξενοδοχεία A.E.» με την εμπορική επωνυμία Tor Hotel Group άνοιξε πρόσφατα ένα νέο πολυτελές ξενοδοχείο (Εagles Villas) δυναμικότητας 42 βιλών στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής, πραγματοποιώντας επένδυση που έφθασε τελικά τα 12,5 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία, συμφερόντων του κ. Κωνσταντίνου Τορνιβούκα, διαθέτει επίσης στην Ουρανούπολη το ξενοδοχείο Eagles Palace και στη Θεσσαλονίκη τις μονάδες The Excelsior και City Hotel.

Εμβληματικό κτίριο

Το ακίνητο «Ολυμπος Νάουσα» κατασκευάστηκε το 1926, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ζακ Μοσέ, από τη ζυθοποιία «Ολυμπος Νάουσα» και χρησιμοποιήθηκε στο ισόγειό του ως μουσείο ζυθοποιίας και δοκιμαστήριο μπίρας της εταιρείας, με δύο αίθουσες που είχαν τις ονομασίες «Ολυμπος» και «Νάουσα». Το 1927 ξεκινά τη λειτουργία του το ομώνυμο εστιατόριο. Το 1942 και σε όλη τη διάρκεια της Κατοχής λειτούργησε σαν καμπαρέ-μιούζικ χολ.

Μετά την Κατοχή και για εξήντα χρόνια αποτέλεσε σήμα-κατατεθέν της γαστρονομίας της πόλης, μέχρι που έκλεισε το 1994.

Επίσης, μετά τη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Πύλου-Νέστορος, που έχει δώσει άδεια –όπως έγραψε η «Κ»– για τη δημιουργία του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων Navarino Waterfront στην Costa Navarino, ακολούθησε με αντίστοιχη έγκριση και η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικής Επενδύσεων του υπ. Τουρισμού. Παράλληλα, η Costa Navarino προγραμματίζει τη δημιουργία άλλης μιας μονάδας στην περιοχή Νavarino Bay. Eπιπλέον, ανακοινώθηκε ότι τιμώμενο πρόσωπο στην αθλητική διοργάνωση Navarino Challenge, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου στη Μεσσηνία και στην Costa Navarino, θα είναι ο χρυσός ολυμπιονίκης στο Ρίο και παγκόσμιος πρωταθλητής στους κρίκους Λευτέρης Πετρούνιας.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η «Πόρτο Καρράς Α.Ε.» μετά την άδεια που πήρε για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Meliton εξασφάλισε άδεια και για τον εκσυγχρονισμό του Sithonia στο τουριστικό συγκρότημα Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή