Στα ξενοδοχεία πόλης στρέφονται όλο και περισσότερες ΑΕΕΑΠ

Στα ξενοδοχεία πόλης στρέφονται όλο και περισσότερες ΑΕΕΑΠ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονότερη αναμένεται να είναι στο άμεσο μέλλον η στροφή των εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) προς τον τουριστικό κλάδο και κυρίως το σκέλος που αφορά τα λεγόμενα «ξενοδοχεία πόλης» (city hotels). Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κίνηση στην οποία προχώρησε χθες η Grivalia Properties στη Θεσσαλονίκη, αποκτώντας σχετικό ακίνητο, ενώ είχε προηγηθεί στο τέλος του 2016 η απόκτηση του Moreas Beach από την Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ στην Πάτρα. Οπως μάλιστα επιβεβαίωσε εντός της εβδομάδας η εισηγμένη, μετά τις εργασίες ανακατασκευής από τον μισθωτή του ακινήτου, στο ακίνητο θα λειτουργήσει η αλυσίδα Moxy Hotels, που είναι το νέο εμπορικό σήμα της Marriott International, το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014 και αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στην ελληνική αγορά με το συγκεκριμένο ακίνητο. Σύμφωνα με τη διοίκηση της «Εθνικής Πανγαία», τα Moxy Hotels είναι μπουτίκ ξενοδοχεία που απευθύνονται στον ταξιδιώτη της νέας γενιάς, συνδυάζοντας τον σύγχρονο σχεδιασμό με τις προσιτές τιμές.

Πρόκειται για σαφές δείγμα ότι ο μισθωτής του ακινήτου θα απευθυνθεί σε ένα πιο νεανικό κοινό. Το ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 116 δωματίων. Οπως αναφέρει ο κ. Αρις Καρυτινός, διευθύνων σύμβουλος της Πανγαία ΑΕΕΑΠ, «στόχος μας μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας ήταν κατ’ αρχάς να τοποθετηθούμε σε μια πολλά υποσχόμενη αγορά, αλλά και με το μικρότερο δυνατό ρίσκο, καθώς δεν είναι κάτι που έχουμε ξανακάνει. Ως εκ τούτου, στο στάδιο αυτό προτιμήσαμε να εκμισθώσουμε το ακίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα τουλάχιστον 25 ετών, ενώ υπάρχει και επιλογή για επέκταση της σχετικής σύμβασης». Πλέον, στόχος της εισηγμένης είναι η ανάπτυξη αντίστοιχης δραστηριότητας και στην περιοχή της Αθήνας, όπου ήδη έχουν εξεταστεί δεκάδες πιθανές περιπτώσεις ξενοδοχείων.

Εκτός όμως από τη στροφή των υφιστάμενων ΑΕΕΑΠ στα ξενοδοχεία πόλης, ανάλογο προσανατολισμό έχει και μια εξ ολοκλήρου νεοσύστατη εταιρεία. Ο λόγος για την Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ της οικογένειας Ευμορφίδη (Coco-Mat), η οποία μάλιστα έχει λάβει και άδεια λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με αποτέλεσμα να μετράει πλέον αντίστροφα για την είσοδο των μετοχών της στο Χ.Α.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον συγκεκριμένο κλάδο, διαθέτοντας μεταξύ άλλων τα ξενοδοχεία Coco-Mat Hotel Nafsika στην Κηφισιά και το Coco-Mat Hotel Athens στο Κολωνάκι. Παράλληλα, πρόσφατα ξεκίνησε και την ανέγερση ξενοδοχείου πέντε αστέρων 90 δωματίων σε ιδιόκτητο οικόπεδο, πλησίον του μουσείο της Ακρόπολης. Το νέο ξενοδοχείο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του προς το τέλος του 2018 ή στις αρχές του 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή