Ν.Δ.: «Κουκουλώνουν το σκάνδαλο»

Ν.Δ.: «Κουκουλώνουν το σκάνδαλο»

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψηλά συνεχίζει να συντηρεί η Πειραιώς την υπόθεση Πάνου Καμμένου. Στην άρνηση τόσο του ίδιου του ΥΠΕΘΑ όσο και του πρωθυπουργού να απαντήσουν σε βασικά ερωτήματα, προστίθενται και οι ενδείξεις που κατήγγειλε χθες η Νέα Δημοκρατία, ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο. Η υπόθεση θα έχει συνέχεια, εκτιμά ο τρίτος όροφος της Πειραιώς που δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το θέμα, όπως έδειξε και η αναφορά του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή, όπου επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός είναι εκτεθειμένος για την πολιτική κάλυψη στον κ. Καμμένο και δήλωσε ότι «όλοι μαζί θα απολογηθούν».

Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε χθες την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να «κουκουλώσει και να συγκαλύψει το σκάνδαλο Καμμένου». Αφορμή για την ολική επαναφορά ενός θέματος που η κυβέρνηση επιδιώκει να αφήσει εκτός τρέχουσας πολιτικής ατζέντας, είναι η άρνηση του υπουργού Ναυτιλίας και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος να διατάξουν έρευνα για τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση, λιμενικό κ. Χριστοφορίδη. Η Πειραιώς διά του εκπροσώπου της Βασίλη Κικίλια κατήγγειλε ονομαστικά τους κ. Κουρουμπλή και Ράπτη κατηγορώντας τους ότι αρνούνται να κάνουν «το στοιχειώδες και αυτονόητο καθήκον τους» και υπογράμμισε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης είναι πλέον «πάνδημο αίτημα, ανεξάρτητο από κομματικές ταυτότητες».

H δυστοκία της κυβέρνησης να προχωρήσει στις επιβεβλημένες ενέργειες, εν προκειμένω στην ΕΔΕ για τον λιμενικό υπάλληλο Χριστοφορίδη, αν δεν αποτελεί ομολογία ενοχής ή φόβου για το τι μπορεί να προκύψει από την εξέτασή του, για την Πειραιώς αποτελεί επιχείρηση συσκότισης της υπόθεσης. Στην Πειραιώς θεωρούν «αδιανόητο» το γεγονός ότι δεν έχει διαταχθεί έρευνα από τον υπουργό Ναυτιλίας και τον αρχηγό του Λιμενικού για τον εν λόγω υπάλληλο του Λιμενικού. Τον αρχηγό του Λιμενικού μάλιστα επισκέφθηκε την Τετάρτη ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης για να ενημερωθεί για τις υπηρεσιακές ενέργειες που έχουν γίνει. Και προέκυψε ότι αυτές δεν έχουν γίνει…

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να κρατά ψηλά στην αντιπολιτευτική της ατζέντα την υπόθεση τουλάχιστον μέχρι τις 21 Ιουλίου, ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης στη Βουλή για την πρότασή της όσον αφορά τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την «εξωθεσμική» εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση «Noor 1». Μέχρι τότε εκτιμάται ότι πολλά μπορεί να συμβούν, ιδιαίτερα αν ο εισαγγελέας αποφασίσει να ανοίξει τα αρχεία επίμαχων τηλεφωνικών συνομιλιών. Το θέμα θα κρατηθεί «ζεστό», καθώς ετοιμάζεται και νέα ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που αυτή τη φορά θα εστιάζει με στοιχεία και συγκεκριμένες αναφορές και παραδείγματα στα έργα και στις ημέρες του κ. Καμμένου. Προφανής στόχος, να εκτεθούν το ήθος και το ύφος του ΥΠΕΘΑ, αλλά και η προσφιλής του συνήθεια, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, να λειτουργεί ως «γενικός σερίφης».

Κωδικός «πολίτες»

Στην επαφή με διαφορετικές κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, η οποία θα συνεχιστεί τόσο με περιοδείες, όσο και με απευθείας συναντήσεις με στοχευμένα κοινά, εστιάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Οι επαφές θα συνεχιστούν και θα ενταθούν στην πορεία προς το συνέδριο της Ν.Δ. Από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «απευθείας και αδιαμεσολάβητες» σχέσεις με την κοινωνία και απηύθυνε προσκλητήριο για συνδιαμόρφωση των θέσεων της Ν.Δ. ενόψει του συνεδρίου, όπου επιδιώκεται να αναδειχθούν οι εν λόγω προτάσεις. Το ετήσιο συνέδριο προγραμματίζεται για το τέλος Νοεμβρίου και δεν προβλέπει προσυνεδριακές ούτε εκλογικές διαδικασίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή