ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έκλεισε τον κύκλο της και πρέπει να φύγει

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έκλεισε τον κύκλο της και πρέπει να φύγει

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «ο κ. Τσίπρας έκλεισε τον κύκλο του και ο λόγος πρέπει να δοθεί στον κυρίαρχο ελληνικό λαό», το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε χθες ολομέτωπη κριτική στον πρωθυπουργό, χρησιμοποιώντας μάλιστα φράσεις που επιβεβαιώνουν τη στρατηγική επιλογή της κ. Φώφης Γεννηματά να ζητεί και εκείνη πλέον εκλογές ως μόνη λύση για τη χώρα.

Αφορμή στάθηκε η παρουσία του κ. Τσίπρα σε συνέδριο που έγινε στην Κοζάνη και κυρίως όσα υποσχέθηκε για την ανάπτυξη της περιοχής. Μεταξύ άλλων, το ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι:

• Ακύρωσε ένα γιγαντιαίο επενδυτικό πρόγραμμα 5 δισ. ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία, που είχε κατοχυρώσει με νόμο το ΠΑΣΟΚ.

• Προτίμησε τους μεταπράτες από τους επενδυτές και φρόντισε να τους στρώσει το χαλί, οδηγώντας τη ΔΕΗ, ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία.

• Μιλούσε για εθνικό έγκλημα ζητώντας δημοψήφισμα, δεν βρήκε λέξη να πει για το ξεπούλημα του 40% της λιγνιτικής παραγωγής με μηδενικό αντάλλαγμα.

• Κήρυξε σε διωγμό κάθε επιχειρηματική και παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής με την υπερφορολόγηση και το φοροασφαλιστικό.

• Αγνόησε όλους τους φορείς της Δυτ. Μακεδονίας που κλήθηκαν να ακούν επί δύο μέρες φλύαρους μονολόγους από τους υπουργούς του.

«Ερήμωση του τόπου»

«Η Δυτική Μακεδονία είναι αντιμέτωπη με την πρόκληση της μετάβασης σε μια νέα εποχή και χρειάζεται σχέδιο, χρόνο και χρήμα, όπως αναλυτικά εξηγείται στο πρόγραμμα «Ελλάδα» (του ΠΑΣΟΚ). Δηλαδή ό,τι ακριβώς της στέρησε ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του με το προωθούμενο έγκλημα της ερήμωσης του τόπου» ανέφερε η Χαρ. Τρικούπη και χαρακτήρισε «θλιβερούς χειροκροτητές» όσους βρέθηκαν στην «ολιγομελή κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη που ο κ. Τσίπρας βάφτισε αναπτυξιακό συνέδριο».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της και η ΔΗΣΥ κατήγγειλε την κυβέρνηση με αφορμή τον τρόπο που «πανηγύρισε» το τέλος της διαδικασίας και των ελέγχων που είχαν επιβληθεί στη χώρα για τα υπερβολικά ελλείμματα. «Εχουν το λιγότερο, πολιτικό θράσος οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να οικειοποιούνται την επάνοδο της χώρας στη δημοσιονομική κανονικότητα. Διότι χωρίς τη δημαγωγική και τυχοδιωκτική πολιτική τους, είτε ως αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση, θα είχε επιτευχθεί πολύ νωρίτερα και οπωσδήποτε χωρίς τα νέα πρόσθετα βάρη 13 δισ. ευρώ για τους πολίτες και 100 δισ. για την οικονομία» ανέφερε η ΔΗΣΥ, υπενθυμίζοντας επιπλέον ότι ο εκτροχιασμός του ελλείμματος άρχισε από τις κυβερνήσεις Καραμανλή» ότι «η χθεσινή εξέλιξη ήταν αποτέλεσμα πολυετούς και δύσκολης  προσπάθειας» και ότι «αυτή τη χρωστάμε στον ελληνικό λαό και στις αιματηρές του θυσίες που όλοι ανεξαιρέτως οφείλουμε να σεβαστούμε».

«Η χώρα έχει δρόμο μπροστά της. Χρειάζεται άλλη πολιτική και άλλη κυβέρνηση για να βγει με ασφάλεια από την κρίση και τα μνημόνια, με εθνική συνεννόηση, σχέδιο ανάπτυξης και πρόγραμμα προοδευτικών ανατροπών και μεταρρυθμίσεων» καταλήγει η ανακοίνωση της κ. Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας εγγύηση για μια τέτοια εξέλιξη «την αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης» όποτε κι αν γίνουν εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή