«Stay safe in the city of Athens»: Οδηγός για την ασφαλή διαμονή των τουριστών

«Stay safe in the city of Athens»: Οδηγός για την ασφαλή διαμονή των τουριστών

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενημερωτικά φυλλάδια με χρηστικές πληροφορίες για την ασφαλή διαμονή και περιήγηση στην Αθήνα μοίρασαν οι αστυνομικές αρχές το πρωί της Πέμπτης σε τουρίστες στην περιοχή της Ακρόπολης.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών της για την ασφαλή διαμονή των επισκεπτών της Αθήνας, διοργάνωσε ενημερωτική καμπάνια με τίτλο: «μείνε ασφαλής στην πολή της Αθήνας» ("stay safe in the city of Athens").

«Stay safe in the city of Athens»: Οδηγός για την ασφαλή διαμονή των τουριστών-1

Στο πλαίσιο αυτό, και με τη συνδρομή της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, εκδόθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο στην αγγλική γλώσσα, για τους αλλοδαπούς τουρίστες, με χρηστικές πληροφορίες και οδηγίες για την ασφαλή περιήγηση στην πόλη, καθώς και κατευθύνσεις σε περίπτωση που χρειαστούν οποιαδήποτε βοήθεια.

«Stay safe in the city of Athens»: Οδηγός για την ασφαλή διαμονή των τουριστών-2

Η διανομή του φυλλαδίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σε ειδικό «περίπτερο» της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η διανομή του θα συνεχιστεί από τους ποδηλάτες της Ελληνικής Αστυνομίας, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών και τα ξενοδοχεία του κέντρου της πόλης.

«Stay safe in the city of Athens»: Οδηγός για την ασφαλή διαμονή των τουριστών-3

«Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι μία εκ των ασφαλέστερων παγκοσμίως χωρών και η πόλη της Αθήνας ένας ασφαλής και φιλόξενος προορισμός», σχολίασε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος ενώ σημείωσε ότι το φυλλάδιο «προσφέρει ενημέρωση στους επισκέπτες τόσο για τη λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών όσο και για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν με αμεσότητα και χωρίς γραφειοκρατία οποιοδήποτε θέμα αστυνομικής αρμοδιότητας, έτσι ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσουν την διαμονή τους».

«Stay safe in the city of Athens»: Οδηγός για την ασφαλή διαμονή των τουριστών-4

«Η Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναπτύσσοντας ένα πλέγμα στοχευμένων δράσεων, συμβάλουν στη διαφύλαξη του τουριστικού προϊόντος, το οποίο βοηθά στην επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και πρόσθεσε ότι «πέραν της δράσης που παρουσιάζουμε σήμερα για να κατατοπίσουμε με ένα πληροφοριακό υλικό τους επισκέπτες της πόλης, υπάρχει το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών για να μην ταλαιπωρείται ο τουρίστας – επισκέπτης της χώρας, υπάρχει συγκεκριμένη παρουσία αστυνόμευσης με ποδήλατα, ώστε να υπάρχει αμεσότητα, ευελιξία στην κίνηση και αμεσότητα ανταπόκρισης στα περιστατικά».

Το περίπτερο επισκέφθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας καθώς και άλλοι Αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Επίσης το περίπτερο επισκέφθηκε η Υπεύθυνη Διεύθυνσης και Γραφείου Τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής κ. Λία Φαληρέα.

«Stay safe in the city of Athens»: Οδηγός για την ασφαλή διαμονή των τουριστών-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή