Το δράμα του 20χρονου Νούρι

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρή και μόνιμη εγκεφαλική βλάβη διαγνώστηκε στον 20χρονο Ολλανδομαροκινό μέσο του Αγιαξ Αμπντελάκ Νούρι μερικές μέρες μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα, προκαλώντας συγκίνηση στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Ο γεννημένος στο Αμστερνταμ από Μαροκινούς γονείς ποδοσφαιριστής κατέρρευσε κατά το φιλικό με τη Βέρντερ Βρέμης το περασμένο Σάββατο στην Αυστρία, όταν η καρδιά του σταμάτησε. Οι γιατροί επανέφεραν την καρδιά του σε λειτουργία και ο παίκτης μεταφέρθηκε από αέρος σε νοσοκομείο, αλλά ενώ η καρδιά του πλέον λειτουργεί κανονικά, ένα τμήμα του εγκεφάλου του έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη.

Οπως ανακοίνωσε χθες στην ιστοσελίδα του ο Αγιαξ, «οι πιθανότητες επαναφοράς αυτών των κρίσιμων εγκεφαλικών λειτουργιών είναι μηδενικές. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στη διακοπή παροχής οξυγόνου στον εγκέφαλό του».

Ο γνωστός και ως «Απι» πήρε εξιτήριο απο το νοσοκομείο στο Ινσμπρουκ και τις προσεχείς ημέρες θα επιστρέψει στο Αμστερνταμ, όπως ανακοίνωσε ο Αγιαξ.

«Πρόκειται για τη χειρότερη δυνατή είδηση, είναι τρομερό» είπε ο διευθυντής του «Αίαντα» Εντβιν Φαν ντερ Σαρ: «Η σκέψη μας είναι με τους γονείς, τα αδέλφια και τους άλλους συγγενείς του, είναι αδύνατο να περιγράψει κανείς τι περνούν. Το πλήγμα όμως είναι αισθητό και για τον Αγιαξ, μολονότι γνωρίζαμε ότι έπρεπε να λάβουμε υπόψη μας και αυτό το σενάριο. Ο Αμπντελάκ είναι τόσο σπουδαίο ταλέντο, αλλά δυστυχώς δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο δυνατά θα έλαμπε το αστέρι του εάν τα πράγματα δεν είχαν πάρει αυτή την τροπή» πρόσθεσε ο βετεράνος τερματοφύλακας του Αγιαξ.

Ο Νούρι είχε αγωνιστεί και κατά του Παναθηναϊκού στο Γιουρόπα Λιγκ το περασμένο φθινόπωρο, και οι «πράσινοι» έστειλαν χθες μήνυμα συμπαράστασης στους οικείους του και στον Αγιαξ. «Είναι δύσκολο να πιστέψεις πώς μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά η αθηναϊκή ΠΑΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή