Στην Καλαμάτα αρχίζει ο… χορός

Στην Καλαμάτα αρχίζει ο… χορός

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυλαία σηκώνει απόψε το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με μία σύνθεση έργων τριών σύγχρονων χορογράφων, που θα παρουσιάσει το Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο – Μπαλέτο της Λωρραίνης. Το «Rose-variation» της Γαλλίδας Ματίλντ Μονιέ, για τις ανάγκες του οποίου οι χορευτές και η σκηνή θα ντυθούν στα ροζ, η αυτοσχεδιαστική «Εγκατάσταση Opal Loop» της Τρίσα Μπράουν και το οργανωμένα χαοτικό «Sounddance» του καινοτόμου Αμερικανού Μερς Κάνιγχαμ συνιστούν μία συμπυκνωμένη αναδρομή στην πρόσφατη ιστορία του χορού, από τη δεκαετία του ’70 έως τις μέρες μας. Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει, επίσης, το ντουέτο «Tordre» του Ρασίντ Ουραμντάν από το Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Γκρενόμπλ (15/7) και το εγχείρημα «Ανύποπτος χρόνος», που δημιούργησαν επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές του στούντιο «Κινητήρας» υπό την επιμέλεια της Αντιγόνης Γύρα (16/7). Από την Παρασκευή έως την Κυριακή η Φρανσουάζ Ραζό και η Σάντρα Βούλγαρη θα δώσουν ένα σεμινάριο για τους επαναστατικούς χορούς της Ισιδώρας Ντάνκαν.

Ευτυχώς για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να περάσουν όλη την εβδομάδα στην Καλαμάτα, ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο Σαββατοκύριακο: Ανάμεσά τους, το χοροθεατρικό, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα/Εξέγερση και Γιοχάνεσμπουργκ» της νοτιοαφρικανικής καταγωγής χορογράφου Τζέσικα Νιούπεν, το οποίο μεταφέρει την κλασική σαιξπηρική ιστορία στους δρόμους του σημερινού Γιοχάνεσμπουργκ, και το «Three Times Rebel» της Ισπανο-ολλανδής Μαρίνας Μασκαρέλ με θέμα την ανισότητα των φύλων.

​​Περισσότερες πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο www.kalamatadancefestival.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή