Δ. Βασιλάκης – E. Cohen μαζί επί σκηνής

Δ. Βασιλάκης – E. Cohen μαζί επί σκηνής

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σαξοφωνίστας, συνθέτης και πανεπιστημιακός Δημήτρης Βασιλάκης επιστρέφει στο Roof Stage του Gazarte, όπου θα συναντήσει τον νεαρό, βραβευμένο πιανίστα Emmet Cohen και το τρίο του από τη Νέα Υόρκη για μια συναυλία, στο πλαίσιο του κύκλου Jazz Sundays. Αναγνωρισμένος ως παιδί-θαύμα, ο Emmet Cohen άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τριών ετών και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και το Manhattan School of Music.

Σήμερα θεωρείται ένας από τους ανερχόμενους εκπροσώπους της σύγχρονης νεοϋορκέζικης τζαζ σκηνής, ενώ έχει αναλάβει την παραγωγή της σειράς «Masters Legacy» που περιλαμβάνει ηχογραφήσεις και συνεντεύξεις προς τιμήν των θρύλων της τζαζ. Στο τρίο του συμμετέχουν ο Αμερικανός ντράμερ Μπράιαν Κάρτερ και ο Ελληνας κιθαρίστας και μπασίστας Κωνσταντίνος Στουραΐτης. Ο πολυβραβευμένος Δημήτρης Βασιλάκης έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με ονόματα όπως ο Andy Sheppard, ο Marc Johnson και ο Jeff Tain Watts, ενώ έχει συμμετάσχει στα σημαντικότερα τζαζ φεστιβάλ του κόσμου. Το 2002, το άλμπουμ του «Labyrinth» είχε χαρακτηριστεί καλύτερο δεύτερο άλμπουμ της χρονιάς από το BBC. O Eλληνας καλλιτέχνης ταξιδεύει και παρουσιάζει τη μουσική του συνεχώς στον κόσμο, από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική.

​​Την Κυριακή 16 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. Βουτάδων 32-34.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή