Τούρκος πρέσβης: Οι «οκτώ» έπρεπε να είχαν ήδη εκδοθεί στην Άγκυρα

Τούρκος πρέσβης: Οι «οκτώ» έπρεπε να είχαν ήδη εκδοθεί στην Άγκυρα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, έπρεπε να ειχαν εκδοθεί στην Άγκυρα για να δικαστούν για τα εγκλήματα τους, δήλωσε σήμερα Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα. 

Υπενθυμίζεται ότι τη μη έκδοση για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς αποφάσισε το ανώτατο δικαστήριο, απορρίπτοντας το αίτημα των τουρκικών αρχών και δεχόμενο τα επιχειρήματά τους  ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία και ότι κινδυνεύουν να υποστούν βασανισμούς ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους.

Και για τους οκτώ διατάχθηκε η απόλυσή τους από τις φυλακές, εφόσον δεν κρατούνται εξ άλλης αιτίας (διαδικασία ασύλου). Και οι οκτώ ήταν παρόντες και με εμφανή συγκίνηση άκουσαν την απόφαση του δικαστηρίου. Το δικαστήριο δέχθηκε τα επιχειρήματά τους ότι ενδεχόμενη έκδοσή τους θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή τους και θα τους εξέθετε σε βασανιστήρια και εξευτελισμό.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου κλείνει οριστικά και αμετάκλητα το θέμα καθώς όπως προβλέπει ο νόμος όταν η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου είναι αρνητική, κανείς δεν μπορεί να την αλλάξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή