Επίθεση Άγκυρας κατά Τσίπρα: Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς

Επίθεση Άγκυρας κατά Τσίπρα: Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απρεπή» χαρακτηρίζει η Αγκυρα, όσα ανέφερε χθες ο Αλέξης Τσίπρας κατά  την κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά «επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς στον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο σχολιάζει: «τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν τιμούν ούτε την προσωπικότητα του κ. Τσίπρα, ούτε το αξίωμα που κατέχει» και προσθέτει πως η Αγκυρα αναμένει μια πιο υπεύθυνη στάση από τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.

Χθες ο Ελληνας πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην Αγκυρα, με αφορμή τις τουρκικές απειλές για τις γεωτρήσεις της Λευκωσίας στην κυπριακή ΑΟΖ, λεγοντας χαρακτηριστικά πως «ο σκύλος για να προστατεύει δεν χρειάζεται πάντα να γαυγίζει» ενώ έκανε έκκληση για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Η αντίδραση της τουρκικού υπουργείου έρχεται να προστεθεί στο ήδη τεταμένο κλίμα  με τη γείτονα, η οποία σε μια προσπάθεια να δηλώσει παρούσα στην περιοχή που γίνονται οι γεωτρήσεις έστειλε ξανά στο σημείο το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Μπαρμπαρός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή