ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με… αέρα Ολυμπιονικών απέπλευσε το «54ο Ράλλυ Αιγαίου»

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με… αέρα ασημένιου ολυμπιακού μεταλλίου απέπλευσε σήμερα το απόγευμα ο στόλος του «54ου Ράλλυ Αιγαίου». Ο Σπύρος Γιαννιώτης έδωσε την εκκίνηση από τη πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Σιμιτζόπουλος» και τα ιστιοπλοϊκά, χάρη στους βόρειους ανέμους, εγκατέλειψαν γρήγορα τη θαλάσσια περιοχή του Φαληρικού Όρμου προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα σε όσους βρέθηκαν στις παραλίες της περιοχής. Πρώτος σταθμός θα είναι η Σύρος.

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης, αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το πλήρωμα του «Σιμιτζόπουλου» και, μέχρι να δοθεί η εκκίνηση, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην πυραυλάκατο. «Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Κυβερνήτη και στο πλήρωμα. Το έργο που επιτελούν είναι ιδιαίτερα σημαντικό», δήλωσε και αναφερόμενος στην ιστορική διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, πρόσθεσε: «Ήταν η πρώτη μου επαφή με ένα άθλημα που έχει ως συνδετικό κρίκο με το δικό μου τη θάλασσα. Από τη μία πλευρά θα ήθελα να σταθώ στις όμορφες εικόνες και από την άλλη στο αγωνιστικό πάθος των ιστιοπλόων την ώρα της εκκίνησης. Θέλω να μάθω ιστιοπλοΐα και, στη συνέχεια, θα μου άρεσε να πάρω μέρος σε αυτόν τον ιστορικό αγώνα».     

Με το «54ο Ράλλυ Αιγαίου» συνέδεσαν τα ονόματά τους τρεις Έλληνες ασημένιοι Ολυμπιονίκες, που δεν έχουν διακριθεί στην ιστιοπλοΐα. Εκτός από τον Σπύρο Γιαννιώτη που έδωσε την εκκίνηση, στη διοργάνωση αγωνίζονται η Βούλα Κοζομπόλη (πόλο) και ο Δημήτρης Μούγιος (κωπηλασία), οι οποίοι αποτελούν πλήρωμα στο «Alsouma Allianz» και στο «Optimum 3», αντίστοιχα. Χορηγός της διοργάνωσης είναι η «Καθημερινή».

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ