Στη ΜΕΘ ο τραυματίας πυροσβέστης

Στη ΜΕΘ ο τραυματίας πυροσβέστης

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 33χρονου δόκιμου ανθυποπυραγού που τραυματίστηκε σοβαρά το απόγευμα της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης αγροτοδασικής πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Μέχρι αργά, χθες, το βράδυ παρέμενε νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου μεταφέρθηκε αμέσως μετά τον τραυματισμό του, με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο 33χρονος έχει τραυματιστεί στον θώρακα και σε άλλα σημεία του σώματός του και σύμφωνα με τους γιατρούς, το επόμενο τριήμερο είναι κρίσιμο για την εξέλιξη της υγείας του.

Ο νεαρός άνδρας υπηρετεί στο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ και το απόγευμα της Πέμπτης συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κόρινθο. Οπως έγινε γνωστό, η φωτιά μαινόταν σε δύσβατο σημείο και στην προσπάθειά του να το προσεγγίσει ανέβηκε μαζί με τρεις ακόμα συναδέλφους του στην καρότσα ενός τρακτέρ, που οδηγούσε κάτοικος της περιοχής. Ωστόσο, κατά τη διαδρομή η καρότσα ανετράπη, καταπλακώνοντας τους πυροσβέστες και τον οδηγό. Βαρύτερα απ’ όλους τραυματίστηκε ο 33χρονος, καθώς φέρεται να έχει υποστεί κατάγματα στον θώρακα και άλλα σημεία του σώματός του και πιο ελαφριά οι υπόλοιποι τρεις. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κορίνθου και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών οι δύο αποχώρησαν, ενώ ο τρίτος παρέμεινε για νοσηλεία δίχως πάντως η κατάσταση της υγείας του να προκαλεί ανησυχία. Χθες μάλιστα, μεταφέρθηκε και αυτός προληπτικά στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Δίπλα στον 33χρονο βαριά τραυματία βρέθηκε από την 1η στιγμή ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Καπέλιος, ενώ το βράδυ της Πέμπτης το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του τραυματία.

Στο ατύχημα τραυματίστηκε και ο οδηγός του τρακτέρ, καθώς υπέστη κάταγμα στο χέρι. Για την υπόθεση διενεργείται διοικητική έρευνα προκειμένου να διευκρινιστεί εάν οι τέσσερις πυροσβέστες ανέβηκαν με δική τους πρωτοβουλία στο τρακτέρ ή εάν πήραν εντολή από κάποιον ανώτερό τους να το πράξουν.

Επιχείρηση κατάσβεσης

Η φωτιά στο Ζευγολατιό παρέμενε μέχρι χθες το απόγευμα σε εξέλιξη δίχως πάντως να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης είχαν καταφέρει να την περιορίσουν και οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής εξέφραζαν αισιοδοξία ότι σύντομα θα κατάφερναν να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο. Προκάλεσε, πάντως, καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες και αγροικίες. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 50 πυροσβέστες με 19 οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή