Λίγοι Κινέζοι επένδυσαν για να μείνουν στην Ισπανία

Λίγοι Κινέζοι επένδυσαν για να μείνουν στην Ισπανία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΔΡΙΤΗ. Οι προσδοκίες για τη λεγόμενη «χρυσή βίζα» της Ισπανίας ήταν πολύ μεγάλες, αλλά η αποδοχή της από τους Κινέζους δεν ήταν τόσο καλή, όπως αναφέρθηκε σε σεμινάριο που έγινε για Κινέζους μετανάστες στην Ισπανία.

Η Ισπανία θέσπισε το 2015 τον νόμο για τη «χρυσή βίζα», με τον οποίο δίνεται άδεια διαμονής σε πολίτες χωρών εκτός της Ε.Ε., εφόσον κάνουν επενδύσεις στην αγορά ακινήτων ή ομολόγων της χώρας. Σε σεμινάριο που έγινε προχθές στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (UAB), με στόχο την ανάλυση της δυναμικής και της κατάστασης των Κινέζων μεταναστών στην Ισπανία, αναφέρθηκε ότι μόνο λίγες χιλιάδες Κινέζων επισκέφθηκαν τη χώρα με τη «χρυσή βίζα».

Ωστόσο, ο αριθμός των Κινέζων που έχουν μεταναστεύσει στην Ισπανία αυξήθηκε θεαματικά την τελευταία δεκαετία.

Το 2006 υπήρχαν 100.000 Κινέζοι με άδεια διαμονής στη χώρα και το 2016 έφθασαν τις 203.000.

Η κινεζική κοινότητα είναι πολύ νεαρής ηλικίας, με το 25% να είναι κάτω των 15 ετών, δήλωσε ο Χοακίν Μπελτράν, ερευνητής στη Διεύθυνση Μετάφρασης, Διερμηνείας και Μελετών Ανατολικής Ασίας στο πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.

Ο ίδιος τόνισε ότι η ελίτ των Κινέζων μεταναστών ασχολείται με μεγάλες επενδύσεις στην Ισπανία, ενώ στην πλειονότητά τους οι μετανάστες εργάζονται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και έρχονται σε μεγαλύτερη επαφή με την ισπανική κοινωνία, καθώς απασχολούνται στον τομέα των υπηρεσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή