Θα αξιολογηθεί το κόστος από τους θεσμούς

Θα αξιολογηθεί το κόστος από τους θεσμούς

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. «Οι θεσμοί είναι ενήμεροι για ορισμένα στοιχεία του ελληνικού νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ και τώρα το αξιολογούν στο σύνολό του» επισήμανε χθες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όταν ρωτήθηκε για το επίμαχο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και δίνει ιδιαίτερα «πλούσια» δικαιώματα και παροχές προς τους υπαλλήλους των ΟΤΑ.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Βανέσα Μοκ, διεμήνυσε ότι οι θεσμοί αναμένουν πως όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτό το νομοσχέδιο είναι «συμβατά με τους στόχους του προγράμματος του ESM», καθώς και «τις δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του μνημονίου». «Τώρα εξετάζουμε εάν όλα αυτά ισχύουν» σημείωσε ίδια.

Κληθείσα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, να σχολιάσει το δημοσίευμα της «Κ» για το πολυνομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή, σημείωσε πως «ήταν μια σημαντική εβδομάδα όχι μόνο χάρη στην εκταμίευση των 7,7 δισ. αλλά και χάρη στον τερματισμό της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος. Είμαστε ενήμεροι για κάποια από τα στοιχεία του ν/σ και τώρα αξιολογούμε όλες τις προβλέψεις του συνολικά».

138 άρθρα

Επιπλέον κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό ενδέχεται να φέρει η εφαρμογή πολλών διατάξεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών και κυρίως οι ρυθμίσεις οι σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που περιλαμβάνει. Το πολυνομοσχέδιο που έχει συνολικά 138 άρθρα, κατατέθηκε στη Βουλή αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να ξεκινήσει να συζητείται τη Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι το γεγονός ότι προβλέπεται η επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και σε άλλες ομάδες εργαζομένων εκτός από αυτούς που απασχολούνται στην καθαριότητα, όπως οι τεχνίτες και εργάτες που απασχολούνται στα δίκτυα ύδρευσης ή οι οδηγοί και εργάτες αποφρακτικών μηχανημάτων, αλλά και στους καθαριστές που απασχολούνται στα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ. Επίσης, στο νομοσχέδιο προβλέπεται η επαναφορά της αντιμισθίας για τους αντιδημάρχους, όπως και η αποζημίωση για τους δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, αλλά και οδοιπορικά έξοδα. Στους μουσικούς που εργάζονται στους δήμους επίσης προβλέπεται αντίστοιχο επίδομα για τη συντήρηση των οργάνων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή