Επίσκεψη στον Κόλπο στην ατζέντα Ερντογάν

Επίσκεψη στον Κόλπο στην ατζέντα Ερντογάν

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, σχεδιάζει σύντομα επίσκεψη στον Κόλπο, για να συζητήσει τις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης στο Κατάρ, όπως αποκάλυψε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν τις σχέσεις τους με την Ντόχα στις 5 Ιουνίου, με αφορμή τις κατηγορίες περί χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων και σύναψης συμμαχίας με το Ιράν. «Ολες οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στην επίλυση της κρίσης, όπως ταιριάζει στους νόμους για αδερφικές σχέσεις», εξήγησε ο Μεβλούτ  Τσαβούσογλου.

Σε μία άλλη εξέλιξη, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων έχει απορρίψει τις μισές από τις σχεδόν 25.000 προσφυγές που υποβλήθηκαν από Τούρκους πολίτες οι οποίοι επλήγησαν από τις διώξεις που ακολούθησαν την περυσινή αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση και 150.000 απολύθηκαν στην καταστολή που ακολούθησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή