Κύπρος: Προς την Πάφο πλέει τουρκική φρεγάτα

Κύπρος: Προς την Πάφο πλέει τουρκική φρεγάτα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τουρκική φρεγάτα Gökçeada (Ίμβρος) πλέει προς την Πάφο, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επιπλέον αναφέρουν ότι η ελληνοκυπριακή ακτοφυλακή έστειλε μήνυμα μέσω ασυρμάτου καλώντας την να μην πλησιάσει. Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο τις ίδιες πηγές, η φρεγάτα έχει πλησιάσει αρκετά την πλατφόρμα «West Capella», που βρίσκεται στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ.

Έγκυρη κυπριακή πηγή ανέφερε ότι οι εργασίες στο γεωτρύπανο «West Capella» συνεχίζονται με βάση τον προγραμματισμό. Το πρωί πραγματοποιήθηκαν δύο δρομολόγια ελικοπτέρων από το αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ πλέον στο γεωτρύπανο μεταφέρονται τα απαραίτητα για την έναρξη της γεώτρησης.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η «Καθημερινή Κύπρου» ούτε ένα εικοσιτετράωρο δεν παρέμεινε στο κόλπο της κατεχομένης Μόρφου, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros.

Κύπρος: Προς την Πάφο πλέει τουρκική φρεγάτα-1

Οι κινήσεις του Barbaros από το marinetraffic.com

Από το πρωί το πλοίο σήκωσε άγκυρες και κινείται περιμετρικά των δυτικών ακτών της Κύπρου με κατεύθυνση εισόδου στις βόρειες θαλάσσιες περιοχές.

Το ερευνητικό σκάφος με βάση το στίγμα που εκπέμπει φαίνεται να κατευθύνεται προς το τεμάχιο 6 της ΑΟΖ, περιοχή η οποία αμφισβητείται από την Τουρκία και που κατά παράβαση των διεθνών κανόνων δεσμεύεται για την πραγματοποίηση ασκήσεων. Με βάση τη θέση του το σκάφος φαίνεται να πλέει εκτός χωρικών υδάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή