Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην Κρήτη μετά την σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ στην Ιεράπετρα

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην Κρήτη μετά την σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ στην Ιεράπετρα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23.30 το Σάββατο νότια Κρήτης, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην Κρήτη, καθώς στις 7.05 το πρωί στην περιοχή καταγράφηκε νέος σεισμός 2,5 Ρίχτερ. 

Υπενθυμίζεται ότι λίγο αργότερα, στις 00.16, σημειώθηκε δόνηση 3,8 Ρίχτερ, 32 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας, ενώ στις 23.46, τις 00.04 και τις 00.06 καταγράφηκαν τρεις δονήσεις των 3,5 Ρίχτερ, 28 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας, 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ίδιας πόλης και 22 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ηρακλείου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο περίπου 33 χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή κυρίως στην ανατολική Κρήτη, στο Ηράκλειο και σε περιοχές του Ρεθύμνου.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, όπως δηλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, πύραρχος Γιάννης Μαραγκάκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή