Ακραία καιρικά φαινόμενα σε περιοχές ανά την Ελλάδα – Που «χτυπά» πιο έντονα η κακοκαιρία

Ακραία καιρικά φαινόμενα σε περιοχές ανά την Ελλάδα – Που «χτυπά» πιο έντονα η κακοκαιρία

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακραία καιρικά φαινόμενα καταγράφονται σε πολλές περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, την πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις ανέμους.

Είναι ενδεικτικό ότι στη Θεσσαλονίκη η βροχή που έπεσε τις απογευματινές ώρες έχει δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο της πόλης.

Εντονα είναι τα προβλήματα και στο νομό Αχαϊας με τις καταιγίδες και το χαλάζι να πλήττουν κυρίως ορεινές περιοχές.

Η Πατρών – Πύργου στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας έκλεισε λόγω της ισχυρής χαλαζόπτωσης. Κλειστό είναι το ρεύμα προς Πάτρα ενώ σε πολλά σημεία οι οδηγοί έχουν σταματήσει γιατί δεν υπάρχει ορατότητα.

Σοβαρά προβλήματα από τη χαλαζόπτωση και τις κατολισθήσεις έχουν προκληθεί και στην επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας – Καλαβρύτων.

Επίσης, όπως αναφέρει το thebest.gr η τζαμαρία του κολυμβητηρίου Πεπανός όπου διεξάγεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης, υποχώρησε, με αποτέλεσμα τα τζάμια να πέσουν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Διακοπές ρεύματος στο νομό Λάρισας

Αρκετές κλήσεις για πλημμυρισμένα φρεάτια σε δρόμους της Λάρισας δέχθηκαν η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και η δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΛ λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ αρκετοί δρόμοι της πόλης έχουν πλημμυρίσει από τη μεγάλη ποσότητα νερού που συνεχίζει να πέφτει. Τις τελευταίες ώρες εντοπίζονται διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας λόγω κεραυνών, ενώ στα παράλια του δήμου Αγιάς σημειώθηκαν και κάποιες βραχοπτώσεις κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

Σε ετοιμότητα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Δέκα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν τα όχι μέχρι τώρα έντονα προβλήματα καταπτώσεων που έχουν σημειωθεί στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, από τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης. Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Επίσης η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων συνιστά στους οδηγούς να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Ακραία καιρικά φαινόμενα σε περιοχές ανά την Ελλάδα – Που «χτυπά» πιο έντονα η κακοκαιρία-1

Τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής και η κεραυνική δραστηριότητα, όπως έχουν καταγραφεί από το meteo.gr, μέχρι τις 1900 της Κυριακής

Η ΕΜΥ είχε εκδώσει δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων, προειδοποιώντας για σημαντική μεταβολή του καιρού μέσα στις επόμενες ώρες, από τα βόρεια και με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες (που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις) και τους θυελλώδεις ανέμους.

Καταιγίδες προβλέπονταν μετά το μεσημέρι σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται τις απογευματινές/βραδινές ώρες στην Δυτική Στερεά, Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), Κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Χαλκιδικής). Τις βραδινές ώρες ισχυρά φαινόμενα αναμένονται και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

Την Δευτέρα αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα του διημέρου, κυρίως σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Θεσσαλίας, των Σποράδων καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς. Την Δευτέρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων και στην Αττική.

Ακραία καιρικά φαινόμενα σε περιοχές ανά την Ελλάδα – Που «χτυπά» πιο έντονα η κακοκαιρία-2

Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο το πρωί της Δευτέρας από καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες από το Kathimerini.gr

http://www.kathimerini.gr/weather

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή