Αισθητή πτώση της δημοτικότητας του Ντόναλντ Τραμπ έπειτα από έξι μήνες στον Λευκό Οίκο

Αισθητή πτώση της δημοτικότητας του Ντόναλντ Τραμπ έπειτα από έξι μήνες στον Λευκό Οίκο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ κατέγραψε αισθητή πτώση, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος παραμένει εγκλωβισμένος στην υπόθεση της ρωσικής ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές του 2016 και η συζήτηση για την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συστήματος περίθαλψης που προωθεί καθυστερεί.

Έξι μήνες αφότου ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος ανέλαβε καθήκοντα στον Λευκό Οίκο, η δημοτικότητά του μειώθηκε από το 42% τον Απρίλιο στο 36% σήμερα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC News με τη συμμετοχή 1.001 ενηλίκων.

Αυτή η νέα έρευνα γνώμης καταδεικνύει επίσης ότι το 58% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν αποδοκιμάζει τις ενέργειες του επιχειρηματία (αύξηση 5%).

Επιπλέον, το 48% των ερωτηθέντων, που συμμετείχαν στην έρευνα που διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 10ης και 13ης Ιουλίου, δηλώνει ότι «αποδοκιμάζει έντονα» τον πρόεδρο Τραμπ, ένα ποσοστό που ποτέ δεν είχε καταγραφεί από τους προκατόχους του, τους Δημοκρατικούς Μπιλ Κλίντον (1993-2001) και Μπαράκ Ομπάμα (2009-2017). Μονάχα ο Ρεπουμπλικανός Τζορτζ Ου. Μπους (2001-2009), υπήρξε τόσο λίγο δημοφιλής, ωστόσο κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του, επισημαίνεται από την εφημερίδα.

Εξάλλου, τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να έχει απομονωθεί από τη διεθνή σκηνή, ιδίως μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (το 48%) κρίνουν ότι «η ηγεσία παγκοσμίως» των ΗΠΑ έχει αποδυναμωθεί έναντι ενός 27% που πιστεύει το αντίθετο, ότι δηλαδή έχει ενισχυθεί.

Η δημοσκόπηση δημοσιεύεται ενώ ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους βρίσκεται στη δίνη της υπόθεσης της ρωσικής ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, μια υπόθεση που δηλητηριάζει την θητεία του.

Την ίδια ώρα, προτεραιότητα του Αμερικανού προέδρου είναι η έγκριση της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας που θα αντικαταστήσει το Obamacare. Στο εβδομαδιαίο μήνυμά του ο πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η Γερουσία «θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο που θα σώσει τους Αμερικανούς από την καταστροφή του Obamacare».

Όμως η Γερουσία θα αναβάλει τη συζήτηση αυτής της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης, καθώς ο Ρεπουμπλικανός Τζον Μακέιν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή