«Μικρό φθινόπωρο» μέσα στο καλοκαίρι

«Μικρό φθινόπωρο» μέσα στο καλοκαίρι

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα εδώ και ένα 24ώρο, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τα υψηλά για την εποχή επίπεδα βροχόπτωσης, τους κεραυνούς αλλά και τους ανέμους μεγάλης ισχύος.

Σημαντική και η πτώση της θερμοκρασίας, η οποία σε ορεινές περιοχήες υποχώρησε ακόμη και σε μονοψήφια επίπεδα.

Η Αττική «υποδέχθηκε» το κύμα κακοκαιρίας τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν και εκδηλώθηκε πολύ ισχυρή καταιγίδα.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – Meteo.gr,  έως και το μεσημέρι της Δευτέρας θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια. Τα φαινόμενα, με εξαίρεση τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη συνέχεια βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, την κεντρική Μακεδονία, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη. Στην περιοχή του Παγασητικού, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, και την Εύβοια αναμένονται κατά τόπους πολύ ισχυρά φαινόμενα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Στις περιοχές και κατά τις ώρες εκδήλωσης των καταιγίδων οι άνεμοι θα πνέουν με ισχυρότατες ριπές.

Η θερμοκρασία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 12 έως 26, στην Θεσσαλία και την Ήπειρο από 17 έως 25, στην Στερεά και την Πελοπόννησο από 18 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 28, και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 32.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως κατά το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν παροδικά μεταβαλλόμενων διευθύνσεων 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδας υπάρχει έως και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.

Στη Λέσβο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από το πρωί, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων από νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Μεγάλη ύψη βροχόπτωσης

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα, καθώς και στο Ιόνιο, τις Σποράδες κα την Εύβοια την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και έως τις 23:30 περίπου τοπική ώρα, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στη Ζαγορά (87 χιλιοστά), στη Λάρισα (77.4 χιλιοστά, στο Δομοκό (71.6 χιλιοστά), στην Αμφιλοχία (57.2 χιλιοστά), και στο Τσεπέλοβο (45.8 χιλιοστά).

«Μικρό φθινόπωρο» μέσα στο καλοκαίρι-1
«Μικρό φθινόπωρο» μέσα στο καλοκαίρι-2

Πηγή γραφημάτων: Meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή