Τζανακόπουλος: Η έξοδος στις αγορές δεν προαναγγέλλεται

Τζανακόπουλος: Η έξοδος στις αγορές δεν προαναγγέλλεται

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μετά τη συμφωνία της 15ης Ιουνίου η χώρα εισέρχεται σε μία νέα φάση δυναμικής ανάκαμψης και θέλουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να περάσει στην πραγματική οικονομία και στις πραγματικές κοινωνικές δυνάμεις που έχουν πληγεί από την κρίση τα τελευταία επτά χρόνια». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα, με αφορμή την παρουσία του σε σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Ελλάδας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για πιθανή έξοδο της χώρας στις αγορές, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι η έξοδος δεν προαναγγέλλεται και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά ομολόγων, βλέπουμε τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων και σχεδιάζουμε, όχι με βάση τη φημολογία ή τα δημοσιεύματα ή τις πιέσεις που μπορεί να δεχόμαστε, αλλά με μοναδικό κριτήριο τη βέλτιστη δυνατή διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι «μία κυβέρνηση που εφαρμόζει πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι δεδομένο ότι θα υπόκειται και σε φθορά» προσθέτοντας ωστόσο «δεν νομίζω όμως ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν αυτήν τη στιγμή την πραγματική εικόνα της κοινωνίας. Αντίθετα, και μετά τη συμφωνία της 15ης Ιουνίου, αλλά και λόγω των πολλαπλών κοινωνικών παρεμβάσεων που έχουν γίνει για τη στήριξη των δυνάμεων που έχουν υποστεί παρά πολλά και έχουν βιώσει τις πληγές της οικονομικής πολιτικής της πενταετίας 2010 – 2015, εξακολουθούμε να έχουμε τα αναγκαία κοινωνικά ερείσματα, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε κυβέρνηση, όχι μόνο για τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά και για τα επόμενα τέσσερα».

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση για ευρύτερες συνεργασίες, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι «η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση πολιτικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή η πρόθεση ή το πολιτικό έδαφος για οποιαδήποτε αλλαγή σε σχέση με αυτό». Όμως, όπως προανήγγειλε «σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης είναι προφανές ότι θα επιδιώξουμε τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις και συναινέσεις, έτσι ώστε να δώσουμε τη μάχη των εκλογών το 2019».

(Πήγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή