Ενας νεκρός από την κακοκαιρία

Ενας νεκρός από την κακοκαιρία

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας νεκρός, καταστροφές σε καλλιέργειες, ζημιές σε δύο φέρι μποτ και βάρκες που ήταν αγκυροβολημένα στο Ρίο είναι ο πρώτος απολογισμός όσων προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Μάλιστα, αυτός ο απολογισμός θα ήταν χειρότερος αν οι πυροσβέστες δεν απεγκλώβιζαν σώο την τελευταία στιγμή ένα ζευγάρι ηλικιωμένων μέσα από χείμαρρο στο Κιάτο της Κορινθίας, όπως και αν υπήρχαν άνθρωποι έξω από το κολυμβητήριο «Πεπανός» της Πάτρας, τη στιγμή που κατέρρευσε τζαμαρία.

Το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την Αιτωλοακαρνανία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του στον Μέγα Κάμπο της Αμφιλοχίας ένας 58χρονος, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα δέχθηκε φονικό κτύπημα από κεραυνό. Τον άτυχο άνδρα αναζητούσαν από το απόγευμα της Κυριακής οι οικείοι του και τελικά βρέθηκε νεκρός χθες το πρωί. Οι χαλαζοπτώσεις προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ η Πυροσβεστική έκανε απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια σπιτιών σε περιοχές του Αγρινίου.

Με χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς χτύπησε η κακοκαιρία την Αχαΐα προκαλώντας καταστροφές σε καλλιέργειες, ενώ λόγω των κεραυνών εκδηλώθηκαν τέσσερις πυρκαγιές στις περιοχές Λακκόπετρα, Παυλόκαστρο, Κρίνος και Σπαρτιά, οι οποίες έσβησαν τόσο με την επέμβαση των πυροσβεστών όσο και με την καταιγίδα που ακολούθησε. Επίσης, λόγω της καταιγίδας, προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαΐα.

Αργά το βράδυ της Κυριακής εκδηλώθηκε μπουρίνι στο Ρίο, με αποτέλεσμα να σπάσουν οι κάβοι πρόσδεσης ενός φέρι μποτ, που παρασύρθηκε στη συνέχεια από ρεύματα και έπεσε σε διπλανές βάρκες, στις οποίες προκάλεσε ζημιές. Επίσης, πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε ένα δεύτερο φέρι μποτ, το οποίο παρασύρθηκε και αυτό για μικρή απόσταση από τα θαλάσσια ρεύματα.

Στην Αιγιαλεία, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θανάση Παναγοπούλο, οι χαλαζοπτώσεις έπληξαν τις ορεινές περιοχές, καθώς και την περιοχή των Σελιανιτίκων και, όπως προσέθεσε, «είναι πιθανόν να έχουν υποστεί ζημιές οι καλλιέργειες». Χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν και στην περιοχή των Καλαβρύτων. Στην Ηλεία καταγράφηκαν μικρές διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου δέχθηκε κλήσεις για άντληση υδάτων.

Ακόμη, λόγω της καταιγίδας αναφέρθηκαν ζημιές στις καλλιέργειες τομάτας, καθώς και σε εκτάσεις με κηπευτικά.

Στην Κορινθία, στην περιοχή του Πάσιου στο Κιάτο Κορινθίας οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν σώους τα ξημερώματα της Δευτέρας έναν άνδρα ηλικίας 75 χρόνων και μία γυναίκα ηλικίας 68 ετών, οι οποίοι προηγουμένως είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο αυτοκίνητό τους, σε ρέμα της περιοχής. Ακόμη η Πυροσβεστική προχώρησε σε αντλήσεις υδάτων από πέντε υπόγεια στην περιοχή του Κιάτου.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στη Β. Ελλάδα. Στον Δήμο Σιθωνίας-Χαλκιδικής οι καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σε σπίτια, καταστήματα και ξενοδοχειακές μονάδες. Αναμένεται να γίνει δεκτό το αίτημα για να τεθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αντίστοιχο αίτημα έχει υποβάλει ο Δήμος Αγιάς Λάρισας, όπου κατά μήκος του παραλιακού δρόμου σημειώνονταν χθες έντονες βροχοπτώσεις και καταπτώσεις βράχων.

Η κακοκαιρία έπληξε το Μέτσοβο με χαλάζι ύψους 30 εκατοστών και προκάλεσε καταπτώσεις βράχων και μεταφορά φερτών υλικών δυσκολεύοντας την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Ακραίες καιρικές συνθήκες σημειώθηκαν και στις κορυφές του Ολύμπου με κεραυνούς και χιονοπτώσεις που δυσκόλεψαν τις προσπάθειες διάσωσης του εγκλωβισμένου, από το Σάββατο το απόγευμα, ορειβάτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή