Εχασε τη μάχη ο 33χρονος πυροσβέστης

Εχασε τη μάχη ο 33χρονος πυροσβέστης

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέκυψε χθες το πρωί ο πυροσβέστης Αριστείδης Μουζακίτης, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στη διάρκεια κατάσβεσης αγροτοδασικής πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο 33χρονος δόκιμος ανθυποπυραγός νοσηλευόταν σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας και χθες στις 7.40 το πρωί κατέληξε. Είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα στον θώρακα και σε άλλα σημεία του σώματός του και παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή. 

Ο νεαρός άνδρας υπηρετούσε στο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ και το απόγευμα της Πέμπτης συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κόρινθο. Οπως έγινε γνωστό, η φωτιά μαινόταν σε δύσβατο σημείο και στην προσπάθειά του να το προσεγγίσει ανέβηκε μαζί με τρεις ακόμα συναδέλφους του στην καρότσα ενός τρακτέρ, που οδηγούσε 18χρονος κάτοικος της περιοχής.

Ωστόσο, κατά τη διαδρομή η καρότσα ανετράπη, καταπλακώνοντας τους πυροσβέστες και τον οδηγό. Βαρύτερα από όλους τραυματίστηκε ο 33χρονος, καθώς υπέστη κατάγματα στον θώρακα. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα με ελικόπτερο Super Puma, ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες παρέμειναν στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Από την Κέρκυρα

Ο δόκιμος αξιωματικός είχε γεννηθεί το 1984 στην Κέρκυρα και σπούδασε Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Υπήρξε εθελοντής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το 2014 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα. Εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών τον Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τους γονείς του Αριστείδη Μουζακίτη και τους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια του 33χρονου απηύθυναν η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. «Υποκλινόμαστε στη μνήμη του και στεκόμαστε δίπλα στην οικογένειά και στους συναδέλφους του», ανέφερε χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, ενώ ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Καπέλιος στο μήνυμά του είπε μεταξύ άλλων για τον 33χρονο: «Εφυγε σαν ήρωας από κοντά μας, πιστός στο καθήκον και στην υπηρεσιακή συνέπεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή